Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Szabad kártyás a Veszprém a BL-ben, kipörgethetik?

2018.06.07. 20:04

Az idén és tavaly is ezüstérmes Vardar Szkopje nem nevezett a női kézilabda Bajnokok Ligája új idényére - vette észre az MTI.

A macedón együttes a négyes döntős lebonyolítás 2014-es bevezetése óta mindig eljutott a budapesti tornára, amelyet háromszor a harmadik, a legutóbbi két alkalommal pedig a második helyen zárt. Tavaly és idén is a Győri Audi ETO KC-tól kapott ki hosszabbításban.

A Vardar kerete a szezon végén anyagi okok miatt szétszéledt, ezért nem vállalta az indulást, és más macedón klub sem jelezte részvételi szándékát a BL-ben.

A nők mezőnyében 26 csapat jelentkezett, az európai szövetség (EHF) rangsora alapján a magyarok közül bajnok Győr és a második helyezett Ferencváros is főtáblás lesz.

Az EHF honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a férfiaknál 34 nevezés érkezett, a magyar bajnok MOL-Pick Szeged biztosan csoportkörös lesz, a második Telekom Veszprém pedig szabadkártyára vár.

Szintén nem került automatikusan a főtáblára az idei döntő két résztvevője, a győztes Montpellier HB és a vesztes HBC Nantes, mivel a francia bajnokságot ezúttal is a Paris Saint-Germain nyerte. Óriási meglepetés lenne, ha a két francia kiszorulna.

A Veszprém várhatóan a Füchse, Plock duóval harcol két hely egyikéért. A nézőszámot, az előző évek eredményességét és a keret erősségét is nézik, hogy kegyben részesítsenek egy klubot. A magyar ezüstérmes jól áll ezekben a szempontokban, de az ördög nem alszik.

Jövőre változik a kiírás, akkor már csak a bajnok lesz a főtáblán, vagyis sokkal tisztábbak lesznek a viszonyok, mint jelenleg. 

A résztvevők listáját az EHF végrehajtó bizottságának glasgow-i ülésén, június 18-án véglegesítik, a selejtező sorsolására június 27-én kerül sor Bécsben, a csoportkör beosztását pedig két nappal később készítik el, szintén az osztrák fővárosban.

A nőknél a Győr idén megvédte címét a BL-ben, a Ferencváros a negyeddöntőig jutott, a férfiaknál a Veszprém és a Szeged is a rájátszás első fordulójában búcsúzott.