Csányi Sándor a kézilabda nagy varázslója

2018.06.30. 10:07

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában pénteken húzták ki a csoportokat, már tudjuk, milyen meccsek várnak a bajnok Mol-Pick Szegedre, és az ezüstérmes Telekom Veszprémre.

  • A csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Vardar Szkopje (macedón), Vive Kielce (lengyel), Barcelona (spanyol), Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), IFK Kristianstad (svéd), Rhein-Neckar Löwen (német)
  • B csoport: MOL-PICK SZEGED, Paris Saint-Germain (francia), PPD Zagreb (horvát), Flensburg-Handewitt (német), Skjern HB (dán), Motor Zaporizzsja (ukrán), Celje PL (szlovén), HBC Nantes (francia)

A qubit azt szedte össze a céges beszámolóik alapján, hogy az előző évben mennyi pénzből gazdálkodtak ezek az európai szinten is vezető magyar csapatok.

A Vranjes vezette Veszprém 4,16 milliárdos büdzséből nem jutott be még a nyolc közé sem, miután a dán Skjern kiverte. Csak bérekre 2,4 milliárdot költenek, több mint 350 milliós forintos a veszteségük. Könnyen lehet, hogy csak a PSG tehetősebb egész Európában.

A Szegednek sokkal kedvezőbb számai vannak, mert 1,81 milliárdos költségvetés mellett ők egészen pontosan 109 milliós nyereséget könyvelhettek el, és persze ami ennél fontosabb, a döntőben összesítésben egy góllal jobbak voltak nagy riválisuknál.

A történetnek lehet egy olyan olvasata is, hogy Csányi Sándor a kézilabdában is sikereket ér el, míg a futballban a 2016-os kiugró év után tavaly Andorra (0-1) és Luxemburg (1-2) verte a magyar válogatottat, idén pedig Kazahsztán volt jobb (2-3) itt, Budapesten. Persze lehet, hogy jobb emberekkel veszi magát körül a kézilabdában.

A két kézis élcsapat pénzügyi fronton kimagaslik a hazai mezőnyből, a harmadik Tatabánya félmilliárdnál valamennyivel több pénzből gazdálkodik. Hogy temérdek pénz van a sportágban, azt jól szimbolizálja a Budakalász esete, amelyik szintén félmilliárdos büdzsével tudott összehozni.