Olivér
4 °C
8 °C

Csányi Sándor a kézilabda nagy varázslója

2018.06.30. 10:07

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában pénteken húzták ki a csoportokat, már tudjuk, milyen meccsek várnak a bajnok Mol-Pick Szegedre, és az ezüstérmes Telekom Veszprémre.

  • A csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Vardar Szkopje (macedón), Vive Kielce (lengyel), Barcelona (spanyol), Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), IFK Kristianstad (svéd), Rhein-Neckar Löwen (német)
  • B csoport: MOL-PICK SZEGED, Paris Saint-Germain (francia), PPD Zagreb (horvát), Flensburg-Handewitt (német), Skjern HB (dán), Motor Zaporizzsja (ukrán), Celje PL (szlovén), HBC Nantes (francia)

A qubit azt szedte össze a céges beszámolóik alapján, hogy az előző évben mennyi pénzből gazdálkodtak ezek az európai szinten is vezető magyar csapatok.

A Vranjes vezette Veszprém 4,16 milliárdos büdzséből nem jutott be még a nyolc közé sem, miután a dán Skjern kiverte. Csak bérekre 2,4 milliárdot költenek, több mint 350 milliós forintos a veszteségük. Könnyen lehet, hogy csak a PSG tehetősebb egész Európában.

A Szegednek sokkal kedvezőbb számai vannak, mert 1,81 milliárdos költségvetés mellett ők egészen pontosan 109 milliós nyereséget könyvelhettek el, és persze ami ennél fontosabb, a döntőben összesítésben egy góllal jobbak voltak nagy riválisuknál.

A történetnek lehet egy olyan olvasata is, hogy Csányi Sándor a kézilabdában is sikereket ér el, míg a futballban a 2016-os kiugró év után tavaly Andorra (0-1) és Luxemburg (1-2) verte a magyar válogatottat, idén pedig Kazahsztán volt jobb (2-3) itt, Budapesten. Persze lehet, hogy jobb emberekkel veszi magát körül a kézilabdában.

A két kézis élcsapat pénzügyi fronton kimagaslik a hazai mezőnyből, a harmadik Tatabánya félmilliárdnál valamennyivel több pénzből gazdálkodik. Hogy temérdek pénz van a sportágban, azt jól szimbolizálja a Budakalász esete, amelyik szintén félmilliárdos büdzsével tudott összehozni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?