A közönség belehajszolt minket a sikerbe

2018.07.14. 11:18

Vb-döntős a magyar U20-as női kézilabda-válogatott, Golovin Vlagyimir szövetségi edző értékelte a Koreai Köztársasággal szemben 30-25-re megnyert pénteki elődöntőt Debrecenben. A magyar válogatott továbbra is százszázalékos a hazai rendezésű tornán, és szombaton 20 órától Norvégiával találkozik a döntőben.

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a koreai válogatott stílusa különbözik az európai játéktól. Megpróbáltunk a legjobb tudásunk szerint felkészülni. Bár nem sikerült mindent végrehajtani, amit terveztünk, a közönség belehajszolt minket a sikerbe és a fináléba

– mondta Golovin Vlagyimir.

Az elődöntő legeredményesebb játékosa, Háfa Noémi úgy fogalmazott, a meccs előtt hallották, hogy minden jegy elkelt a Főnix Csarnokba, vagyis telt ház előtt játszhatnak, és ez motiválóan hatott a csapatra. „Az egész vb alatt fokozatosan építkeztünk, és itt vagyunk a végén, a döntőben" – tette hozzá.

A Ferencváros jobbátlövője hangsúlyozta, a koreaiak elleni meccsen nagyon elfáradtak, leginkább fejben van szükségük felfrissülésre, arra viszont egyelőre nem gondolnak, hogy a korosztályváltás miatt a szombati lesz az utolsó közös mérkőzésük, írja az MTI.

Kácsor Gréta felidézte, hogy edzőjük a találkozó előtt kijelentette: a védekezés a lényeg, valamint a bátor játék. „A norvégok ellen a legfontosabb az akarat lesz, és hogy ne álljunk meg akkor sem, ha hátrányban leszünk. Mennünk kell előre, itt most már nem állhatunk meg, nyernünk kell" – mondta a Vác balátlövője.