Megalázva hagyta el Érdet a franciák klasszisa

2018.09.22. 16:38

Mariama Signaté kétszeres világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó ellentmondásos körülmények között távozott az Érd HC női csapatától - közölte az MTI.

A 149-szeres francia válogatott balátlövő szombaton a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy szerződést bontott a klubbal.

"A nyári szünet utáni visszatérés után sajnos olyan dolgok történtek a klubban, amelyek számomra érthetetlenek és elfogadhatatlanok. Láthatóvá vált, hogy a klubtól az évek alatt megszokott gondoskodás, odafigyelés, pontosság sajnos átváltott gondatlanságba, nemtörődömségbe és figyelmetlenségbe" - írta.

Signaté játékengedélyét nem váltották ki, így a bajnoki mérkőzéseken nem szerepelhetett, ráadásul magyarázatot, indoklást, hivatalos értesítést nem kapott ennek okairól.

Mariama Signaté (jobb oldalt)
Mariama Signaté (jobb oldalt)
Fotó: p_minjo / Twitter

"Kaptam helyette megaláztatást, és olyan edzésprogramot, amit ha végigcsinálok, akkor egészen biztosan soha többet nem tudok nem csak kézilabdázni, de lehet, hogy még járni sem" - tette hozzá a 33 éves játékos.

A balátlövő úgy érzi, az elmúlt négy idény során Érden nyújtott teljesítményével is rászolgált a becsületes, egyenes eljárásra, amennyiben nem tartanak igényt a játékára, illetve elárulta, valószínűleg ez pályafutásának utolsó idénye.

Az érdi klub közlemény megerősítette, hogy Signaté kezdeményezte szerződése felbontását. A klub szerint a játékos sajnos nem tudott NB I-es szintre alkalmas versenyállapotba kerülni.