Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-1 °C
6 °C

Heroikus szegedi győzelem, mínusz 4-ről verték a BL-döntőst

2018.09.23. 20:44
A szegediek kapusa, Marin Sego az utolsó pillanatokban tette a meccsbe a bravúrjait, noha nem volt cseréje, egy pillanatot sem pihent. A magyar bajnok két forduló után is hibátlan a kézi-BL-ben.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájának második fordulójában a Mol Pick Szeged a sorozat előző döntősét, a francia Nantes-ot fogadta. A játéknap zárómérkőzése fantasztikus izgalmakat hozott, és hazai győzelmet.

Az első félidőben óriási harcot láthattunk, jól működtek a védelmek, jól védtek a kapusok, ezért csak 23 gól esett.

A szegediek jól használták a beállókat (Bánhidit és Gabert), átlövésből azonban veszélytelenek voltak. És mivel három hetes is kimaradt - Sigurmansson, Canellas és Bombac -, ezért nem tudták megszerezni a félidő végére a vezetést.

Az elején Jonas Källman vitte a mieinket, a visszatérő szlovén Bombacban volt lendület, de hiba is.

Nagy rohanás

A fordulás után öt perc alatt nyolc gól esett, felgyorsultak az események, de mivel 5-3-ra a franciák nyerték ezt a szakaszt, 17-14-re elléptek.

Kényelmes előnyből játszhatott a Nantes a hátralévő időben, türelmesen passzolgattak a fal előtt, és a fontos helyzetekben többnyire jó döntéseket hoztak. 21-17 volt az állás a 41. percben, mert nem sikerült a védekezést kellően felkeményíteni.

A második félidőben beindult Bodó Richárd, Bombacot levitte a spanyol edző, Canellas irányított, és jól is védekezett. Ami ennél fontosabb: pontosan lőtt és pontosan passzolt.

Tíz perccel a vége előtt a Szeged feljött, már csak egy gól maradt a franciák előnye (26-27), így kezdődött a legfontosabb szakasz.

Sego hetest fogott, aztán mindkét oldalon hibáztak támadásban a lövők. Bodó megint hibátlanul tüzelt, így 6 perccel a vége előtt ismét döntetlen lett. 9-9-nél volt hasonló eredmény. Bodónak az volt a nyolcadik gólja, aminek értékét növeli, hogy az első félidőben jól védekeztek ellene, és mindet a másodikban lőtte a kapuba.

Claire és Maqueda volt a következő két gól szerzője, Sego óriási bravúrral védett, Bánhidi két percet harcolt ki. Sostarics pedig a szélről a kapuba pattintott. (29-28)

Blazsevicset is kiszórták a bírók, Sego azonban ismét ziccert fogott, Juan Carlos Pastor egy perccel a vége előtt időt kért. Felrakott valamit a táblára, alig magyarázott.

A két világbajnok spanyol tudta mit kell tennie: Canellas húzásra tette fel a labdát a belépő Maquedának a hatosra, aki azonnal a kapuba juttatta. Lazarov lövését még fogta Sego, ennyi pedig elég is volt a 30-28-as győzelemhez.

A Sport1-en kielemezték az utolsó időkérést, és arra jutottak, hogy Canellas és Maqueda egymás között döntötte el, mit szeretnének, hiszen régóta ismerik egymást. Pastor nem volt meggyőzve a figura sikerességéről, de végül jól döntött, hogy hagyta azokat játszani, akik bent voltak a pályán.

A Nantes is két vereséggel kezdett, ahogy a tavalyi győztes Montpellier is. A Szegednek viszont 2 győzelme van.

Szeged-Nantes 30-28

  • a Szeged gólszerzői: Bodó 8, Maqueda, Källman, Canellas 5-5, Sostaric, Bánhidi 2-2, Gaber, Bombac, Zsitnyikov 1-1

A B csoport állása:

  • 1. Paris Saint-Germain (francia) 4 pont (68-50)
  • 2. Skjern HB (dán) 4 (64-59)
  • 3. MOL-Pick Szeged 4 (54-51)
  • 4. Flensburg-Handewitt (német) 2 (63-62)
  • 5. PPD Zagreb (horvát) 2 (54-53)
  • 6. HBC Nantes 0 (59-64)
  • 7. Motor Zaporizzsja (ukrán) 0 (62-72)
  • 8. Celje PL (szlovén) 0 (47-60)