Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Heroikus szegedi győzelem, mínusz 4-ről verték a BL-döntőst

2018.09.23. 20:44
A szegediek kapusa, Marin Sego az utolsó pillanatokban tette a meccsbe a bravúrjait, noha nem volt cseréje, egy pillanatot sem pihent. A magyar bajnok két forduló után is hibátlan a kézi-BL-ben.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájának második fordulójában a Mol Pick Szeged a sorozat előző döntősét, a francia Nantes-ot fogadta. A játéknap zárómérkőzése fantasztikus izgalmakat hozott, és hazai győzelmet.

Az első félidőben óriási harcot láthattunk, jól működtek a védelmek, jól védtek a kapusok, ezért csak 23 gól esett.

A szegediek jól használták a beállókat (Bánhidit és Gabert), átlövésből azonban veszélytelenek voltak. És mivel három hetes is kimaradt - Sigurmansson, Canellas és Bombac -, ezért nem tudták megszerezni a félidő végére a vezetést.

Az elején Jonas Källman vitte a mieinket, a visszatérő szlovén Bombacban volt lendület, de hiba is.

Nagy rohanás

A fordulás után öt perc alatt nyolc gól esett, felgyorsultak az események, de mivel 5-3-ra a franciák nyerték ezt a szakaszt, 17-14-re elléptek.

Kényelmes előnyből játszhatott a Nantes a hátralévő időben, türelmesen passzolgattak a fal előtt, és a fontos helyzetekben többnyire jó döntéseket hoztak. 21-17 volt az állás a 41. percben, mert nem sikerült a védekezést kellően felkeményíteni.

A második félidőben beindult Bodó Richárd, Bombacot levitte a spanyol edző, Canellas irányított, és jól is védekezett. Ami ennél fontosabb: pontosan lőtt és pontosan passzolt.

Tíz perccel a vége előtt a Szeged feljött, már csak egy gól maradt a franciák előnye (26-27), így kezdődött a legfontosabb szakasz.

Sego hetest fogott, aztán mindkét oldalon hibáztak támadásban a lövők. Bodó megint hibátlanul tüzelt, így 6 perccel a vége előtt ismét döntetlen lett. 9-9-nél volt hasonló eredmény. Bodónak az volt a nyolcadik gólja, aminek értékét növeli, hogy az első félidőben jól védekeztek ellene, és mindet a másodikban lőtte a kapuba.

Claire és Maqueda volt a következő két gól szerzője, Sego óriási bravúrral védett, Bánhidi két percet harcolt ki. Sostarics pedig a szélről a kapuba pattintott. (29-28)

Blazsevicset is kiszórták a bírók, Sego azonban ismét ziccert fogott, Juan Carlos Pastor egy perccel a vége előtt időt kért. Felrakott valamit a táblára, alig magyarázott.

A két világbajnok spanyol tudta mit kell tennie: Canellas húzásra tette fel a labdát a belépő Maquedának a hatosra, aki azonnal a kapuba juttatta. Lazarov lövését még fogta Sego, ennyi pedig elég is volt a 30-28-as győzelemhez.

A Sport1-en kielemezték az utolsó időkérést, és arra jutottak, hogy Canellas és Maqueda egymás között döntötte el, mit szeretnének, hiszen régóta ismerik egymást. Pastor nem volt meggyőzve a figura sikerességéről, de végül jól döntött, hogy hagyta azokat játszani, akik bent voltak a pályán.

A Nantes is két vereséggel kezdett, ahogy a tavalyi győztes Montpellier is. A Szegednek viszont 2 győzelme van.

Szeged-Nantes 30-28

  • a Szeged gólszerzői: Bodó 8, Maqueda, Källman, Canellas 5-5, Sostaric, Bánhidi 2-2, Gaber, Bombac, Zsitnyikov 1-1

A B csoport állása:

  • 1. Paris Saint-Germain (francia) 4 pont (68-50)
  • 2. Skjern HB (dán) 4 (64-59)
  • 3. MOL-Pick Szeged 4 (54-51)
  • 4. Flensburg-Handewitt (német) 2 (63-62)
  • 5. PPD Zagreb (horvát) 2 (54-53)
  • 6. HBC Nantes 0 (59-64)
  • 7. Motor Zaporizzsja (ukrán) 0 (62-72)
  • 8. Celje PL (szlovén) 0 (47-60)