Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2021-ig marad az ETO-nál a világbajnok, aztán befejezi

2018.09.28. 14:40

Két évvel meghosszabbította szerződését Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának brazil világbajnoka, és egyben bejelentette, hogy 2021-ben befejezi pályafutását, írja az MTI a klub közleménye alapján.

Ebben az is szerepel, hogy a klub már most elkezdte a tárgyalásokat a folytatásról azokkal a játékosokkal, akiknek lejár a szerződésük a szezon végén, elsőként a brazil átlövővel állapodtak meg.

A remek vezéregyéniségnek tartott 31 éves Amorim 2009-ben igazolt Gőyrbe, amellyel négy Bajnokok Ligáját, kilenc bajnokságot és Magyar Kupát nyert, 2013-ban hazája válogatottjával világbajnok és a torna legjobb játékosa lett, egy évvel később pedig őt választották a világ legjobb női kézilabdázójának.

"Rendkívül megtisztelő, hogy Győrben fejezhetem be a karrieremet. Örülök, hogy a klubvezetés is nyitott volt arra, hogy ezt a két évet itt töltsem" – mondta Amorim, aki azt is elárulta, hogy a tavaszi BL-döntő megnyerése miatt döntött úgy, hogy még két évig kézilabdázik, ugyanis újabb BL-címet, címeket szeretne nyerni.