Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kapura lőtt a Veszprém, hetest kapott az ellenfél az utolsó támadásnál

2018.10.07. 14:25

Izgalmas végjátékot nyert meg a Telekom Veszprém a fehéroroszországi Bresztben. Az edzőváltáson áteső magyar csapat utolsó támadása nem egészen úgy sikerült, ahogy szerették volna.

A mieink 29-28-ra vezettek, a bírók jelezték, hogy passzívan támadnak, és feltehetően azt is elmondták, hány passz van hátra.

A szerb irányító, Petar Nenadics, aki ezúttal hektikusan játszott, mert voltak jó megoldásai mellett labdaeladásai, 12 másodperccel a vége előtt kapura lőtt, ezt fogta a Meshkov kapusa, a korábbi veszprémi Pesic.

Majd ahogy a jogtulajdonos Sport Tv felvételén látszik, visszaszerzi a labdát.

A portugál játékvezetők nem haboztak, azonnal döntöttek, a Breszt hetest kap, Nenadics pedig pirosat.

Egy kis magyarázat, hogy mi történt: amikor Nenadicshoz került a labda, a bírók már elvették, mert az már eggyel több passz volt, mint amennyi lehetett volna passzív jelzés alatt.

Vagyis a kapura lövés már nem számított, már Nagy Lászlónak kapura kellett volna dobni. Amikor pedig a szerb visszaszerezte a labdát, azt úgy minősítették, hogy nem hagyta elvégezni a szabaddobást. Sőt, már az is lehet, hogy a kapura lövés elég lett volna ahhoz, hogy pirosat kapjon.

És mivel ezt a meccs legérzékenyebb szakaszában tette meg, tehát az utolsó fél percben, ezért nemcsak piros lapot kapott, hanem rögtön hetessel büntették a veszprémieket.

Ezt a hetest aztán Mikler Roland hárította.

Djukics kísérletébe előbb beleért, majd a kapufa segítette ki.

A korábbi irányító, Gulyás István így győzelemmel mutatkozott be a kispadon, ami akár el is gondolkoztathatja a veszprémi vezetőket, hogy kell-e esetleg másik edzőt keresni, vagy ő Carlos Perezzel kiegészülve akár megoldást is jelenthet a szezon hátralévő részére.

A Sport1 esti, harmadik félidő című műsorában, 20.15-től a másik három csapat játékát is elemzik.