Bejelentette Vranjes utódját a Veszprém

2018.10.09. 14:19 Módosítva: 2018.10.09. 15:00

Ahogy arról mi is írtunk, hétfőn Veszprémbe érkezett David Davis, aki Vranjes menesztése óta az első számú favorit volt a Telekom Veszprém edzői posztjára. Délután kiderült, nem a véletlennek volt köszönhető a látogatás, Davis lett ugyanis a klub új vezetőedzője – írja az MTI.

A május óta az egyiptomi férfiválogatott szövetségi kapitányaként dolgozó 41 éves szakember 1+1 évre írt alá a csapatnál. Davis játékosként 2005-ben világbajnok lett a spanyolokkal, a Ciudad Real színeiben pedig háromszor nyert Bajnokok Ligáját.

Visszavonulása után, 2014-ben a macedón Vardar Szkopjéhoz került, ahol előbb a férfi, majd a női csapatnál volt másodedző, a nőknél vezetőedző is lett, tavaly márciusában mégis visszatért a férficsapat mellé másodedzőnek.

Minden edző ilyen csapatról álmodik, Veszprémben minden adott ahhoz, hogy sikeresek lehessünk.

– mondta a bemutatására szervezett sajtótájékoztatón Davis, aki megköszönte a klubvezetés bizalmát, és hasonló bizalmat kért a média, a szurkolók és a játékosok részéről, hogy a csapat visszatalálhasson a sikereket vezető útra.

A szakember elmondta, a csapat magas színvonalat képvisel, és úgy érzi, hamar közös nevezőre jutnak a játékosokkal, valamint hozzátette azt is, hogy az első edzés után pozitív benyomásai voltak, a játékosok vevők az elképzeléseikre.

Davis újságírói kérdésre válaszolva azt is közölte, hogy az egyiptomi válogatott szövetségi kapitányi posztján is ő marad, mert számára ez nem jelent problémát.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója az új vezetőedzőt bemutató keddi sajtótájékoztatón köszönetet mondott a beugró Gulyás Istvánnak, aki a jövőben sportigazgatóként dolgozik majd a klubnál, illetve bejelentette, hogy

David Davis vezetőedző másodedzője carlos Pérez lesz.

Az igazgató azt is elmondta, az idei szezonban szeretnék visszaszerezni a bajnoki címet, meg szeretnék nyerni a kupát és a BL négyes döntőjébe akarnak kerülni, szerinte pedig Davis, Pérez és Gulyás személye garanciát jelent arra, hogy ezeket a célokat el is tudják érni. Gulyás István kiemelte, sportigazgatóként tevékeny részese kíván lenni a napi munkának is, ami vélhetően azt is jelenti, hogy az utánpótlásra kevesebb energiája lesz majd.

A vezérigazgató reményét fejezte ki, hogy ugyanolyan sikeres lesz a csapat a szezon hátralévő részében, mint az Bresztben látható volt, és hangsúlyozta, az új edzői stáb érkeztével jobb és intenzívebb játékot vár.

Ljubomir Vranjest október elsején menesztették a Veszprém edzői posztjáról a Vardar Szkopje elleni BL-vereséget követően. Helyét ideiglenesen Gulyás István és Carlos Pérez vette át, győzelemmel mutatkoztak be, a csapat a Meskov Bresztet verte meg a hétvégén a BL-ben.

A Veszprémnél egyébként hétfőn jelentették be, hogy új szabályt hoznak, melynek értelmében ezentúl mindig magyar és a Telekom Veszprém kézilabdacsapatához kötődő szakember lesz a másodedző.

Vranjest a válogatottól is kirúgták, ott a korábban a Veszprémnél dolgozó Xavi Sabaté érkezésének van a legnagyobb esélye.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?