Spanyolországba kéredzkedett játéklehetőségért a Veszprém válogatott átlövője

2018.10.10. 18:14

A nemrég edzőváltáson áteső Telekom Veszprém kölcsönadta válogatott balátlövőjét, Ligetvári Patrikot a spanyol Ademar León kézilabdacsapatának. A 22 éves játékost a veszprémi klub honlapján megjelentetett közlemény szerint saját kérésére, a több játéklehetőség reményében adták kölcsönbe az idény végéig a tavalyi spanyol bajnokság ezüstérmeséhez, ahol szerződésében garantálták, hogy rendszeresen játszani fog.

A magyar kézilabdázás minden tekintetben nagy reménységének tartott, 201 centi magas , 104 kilós átlövőre az idei magyar bajnokságban nem sok szerep hárult, a veszprémiek 4 forduló alatt lőtt 143 góljából mindössze 3 fűződik nevéhez. A Bajnokok Ligája meccseken pedig egyetlen percet sem játszott, mivel a keretbe sem sikerült bekerülnie. A helyzet azt követően sem változott, hogy a csapat edzőjét, Ljubomir Vranjest kirúgták, és a jelek szerint az új vezetőedző, David Davis megérkeztével sem bízott több játéklehetőségben.

Ezzel szemben a Leónnal kötött kölcsönszerződés egyik pontja szerint, ha Ligetvári nem lép rendszeresen pályára – a Bajnokok Ligájában is –, akkor visszahívhatják Veszprémbe. Ahogy abban az esetben is, ha a Veszprémnek sérülések miatt szüksége lenne rá.

Ligetvári a veszprémiek saját nevelésű játékosa, 2012-ben mutatkozott be a felnőtt csapatban, majd egy Füreden kölcsönben eltöltött időszakot követően 2016-ban tért vissza a Telekom csapatához. Új klubja, az Ademar León a Bajnokok Ligája valamivel gyengébbnek tartott alsó ágán két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel rajtolt, vagyis valamivel jobban, mint a 2 győzelemmel és 2 vereséggel álló magyar rekordbajnok.

A Veszprémnek Ligetvári kölcsönadásával mindössze két Magyarországon születetett mezőnyjátékosa maradt, Nagy László és Lékai Máté.

Mellettük az iráni Iman Jamali rendelkezik még honosítás révén magyar állampolgársággal. A kapusok közül Mikler Roland született hazánkban, illetve a szerbiai (zentai) születésű Sterbik Árpádnak van magyar állampolgársága. 

A csapatnál lezajló játékosmozgást figyelve megállapítható, hogy Mészáros Lőrinc veszprémi hatalomátvételével eddig csak az eredmények terén történt érdemi változás: a csapat az új tulajdonossal 11 év után elbukta a bajnoki címet, illetve óriási meglepetésre már a nyolcaddöntőben kiesett a Bajnokok Ligájából, ahol a megelőző három évben kétszer döntős volt, egyszer pedig bronzérmet szerzett. Ami viszont a régi problémát, a magyar játékosok alacsony arányát illeti, a helyzet semmit sem lett jobb. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?