A világbajnok edző neve, Pastoré még csak fel sem merült

2018.10.19. 10:51

Csütörtök este elhatározta a Magyra Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége, hogy Csoknyai Istvánt kéri fel kapitánynak a soron következő két meccsre. 2010-ben ő volt az Európa-bajnokságon a csoportjában ragadó válogatott szakvezetője. 

Előtte kiderült, hogy összesen négy jelölt volt.

  • Xavi Sabate (Wisla Plock)
  • Csoknyai István (Balatonfüred)
  • Gyurka János (juniorválogatott)
  • Vladan Matic (Tatabánya)

Az októberi selejtezőket - Szlovákia és Olaszország az ellenfél - kötelező venni, a 2020-as Eb-n már 24 csapat van. Oroszország van még a csoportban, minimum két csapat megy tovább, elképzelhetetlen a kiesés.

A januári világbajnokság azonban az olimpiára kvalifikál, vagyis mindent felül kell, hogy írjon. Kivált, mert olyan szerencsés a sorsolásunk, évtizedek óta nem volt ilyen.

Igaz az águnkon van Dánia, Svédország és Norvégia, rajtuk kívül Katart, Ausztriát, Tunéziát kell megelőzni, hogy az olimpiai selejtezőt elérjük.

Egy nevet azért lehet hiányolni a jelöltek közül. Ő irányítja most a

  • legjobb formában lévő magyar csapatot. Ötből öt meccset nyert a BL-ben.
  • nem mellékesen a magyar bajnokot, tehát a címvédőt.
  • És még világbajnok is volt 2005-ben a spanyolokkal

A spanyol Juan Carlos Pastor mintha nem is létezne az MKSZ-ben.

Nyilván egyeztetni kellene a szegedi vezetőkkel, akik persze ragaszkodnának hozzá, ahogy akkor is megbíztak benne, amikor kisebb válságban volt csapatával tavaly ilyenkor.

De hogy a tárgyalásokig se jussanak el a felek, miközben ugyanannyi válogatott játékos van Szegeden, mint Veszprémben, és Bodót valamint Bánhidit ő hozta fel nemzetközileg is magas szintre, nem túl érthető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?