A már visszavonult Nagy László ott lesz a vb-n, ha baj van

2018.10.23. 13:34

Nagy László egyszer már visszavonult a válogatottól, de nem zárja ki annak a lehetőséget, hogy ott legyen a csapattal a januári kézilabda-világbajnokságon.

„Pont egy évvel ezelőtt vonultam vissza, aztán visszatértem a szlovénok elleni vb-selejtezőre. Akkor azt mondtam, az volt az utolsó, majd felvetődött a szövetség részéről, hogy a világbajnokság szóba kerülhet-e. Ez a dolog még lóg a levegőben, abban maradtunk, ha sérüléshullám vagy olyan dolog nehezíti meg a válogatott felkészülését, hogy a személyemre is szükség lehet, mint játékos, csapatvezető vagy bármilyen más formában, természetesen ott leszek a válogatott környékén” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

Az átlövő azt is mondta, nem foglalkozik azzal, hogy ki csapat vezetője:  „Mindegy, hogy a szövetségi kapitány Xavi Sabaté, Csoknyai István vagy anyukám esetleg. Nem az a lényeg, hogy ki, hanem miben tudnék segíteni.”

Nagy szerint továbbjuthatnak a csoportjukból, és aztán olyan eredményt érhetnek el, amivel az olimpiai selejtezőre is kijuthatnak.

A válogatott most az Eb-selejtezőkre készül, szerdán Szlovákia ellen jön az első csoportmeccs. Ezen mutatkozik be a Ljubomir Vranjes helyére érkező Csoknyai István is szövetségi kapitányként.

A magyar válogatott Eb-selejtezői:
1. forduló, október 24., szerda: Magyarország-Szlovákia, Érd 18.30
2. forduló, október 27., szombat: Olaszország-Magyarország, Padova 18.45
3. forduló (2019. április 10. vagy 11.): Oroszország-Magyarország
4. forduló (2019. április 13. vagy 14.): Magyarország-Oroszország
5. forduló (2019. június 12. vagy 13.): Szlovákia-Magyarország
6. forduló (2019. június 15. vagy 16.): Magyarország-Olaszország