Jenő
-2 °C
6 °C

A már visszavonult Nagy László ott lesz a vb-n, ha baj van

2018.10.23. 13:34

Nagy László egyszer már visszavonult a válogatottól, de nem zárja ki annak a lehetőséget, hogy ott legyen a csapattal a januári kézilabda-világbajnokságon.

„Pont egy évvel ezelőtt vonultam vissza, aztán visszatértem a szlovénok elleni vb-selejtezőre. Akkor azt mondtam, az volt az utolsó, majd felvetődött a szövetség részéről, hogy a világbajnokság szóba kerülhet-e. Ez a dolog még lóg a levegőben, abban maradtunk, ha sérüléshullám vagy olyan dolog nehezíti meg a válogatott felkészülését, hogy a személyemre is szükség lehet, mint játékos, csapatvezető vagy bármilyen más formában, természetesen ott leszek a válogatott környékén” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

Az átlövő azt is mondta, nem foglalkozik azzal, hogy ki csapat vezetője:  „Mindegy, hogy a szövetségi kapitány Xavi Sabaté, Csoknyai István vagy anyukám esetleg. Nem az a lényeg, hogy ki, hanem miben tudnék segíteni.”

Nagy szerint továbbjuthatnak a csoportjukból, és aztán olyan eredményt érhetnek el, amivel az olimpiai selejtezőre is kijuthatnak.

A válogatott most az Eb-selejtezőkre készül, szerdán Szlovákia ellen jön az első csoportmeccs. Ezen mutatkozik be a Ljubomir Vranjes helyére érkező Csoknyai István is szövetségi kapitányként.

A magyar válogatott Eb-selejtezői:
1. forduló, október 24., szerda: Magyarország-Szlovákia, Érd 18.30
2. forduló, október 27., szombat: Olaszország-Magyarország, Padova 18.45
3. forduló (2019. április 10. vagy 11.): Oroszország-Magyarország
4. forduló (2019. április 13. vagy 14.): Magyarország-Oroszország
5. forduló (2019. június 12. vagy 13.): Szlovákia-Magyarország
6. forduló (2019. június 15. vagy 16.): Magyarország-Olaszország

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?