31 szegedi gól sem volt elég a PSG ellen semmire

K EPA20181104103
2018.11.04. 19:14

Öt forduló után mindössze két csapat állt 100 százalékos mérleggel a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a MOL-Pick Szeged és a francia Paris Saint-Germain. A két csapat vasárnapi párizsi rangadóját követően a franciáknak sikerült megőriznie tökéletes mérlegét, miután 2 góllal legyőzték a magyar bajnokot. 

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Szegednek nem sikerült kiegyenlítenie a PSG elleni örökmérlegét a két együttes ötödik találkozóján, ami így magyar szempontból egy győzelmet, egy döntetlent és immár három vereséget mutat.

A szegediek keretéből a spanyol Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt, míg a hazaiaktól a lábműtétje után gyógyuló Nikola Karabatic hiányzott.

A mérkőzést a magyar csapat kezdte jobban, a PSG hét perc alatt csupán egyszer talált be (1-3), de a folytatásban összeállt a franciák védekezése, és a 17. percben átvették a vezetést (7-6). A folytatásban a szegediek védekezése akadozni kezdett, támadásban pedig a szerencse is elpártolt a magyaroktól, akik többször is a kapufát találták el. Mindennek eredményeként ebben az időszakban a PSG jelentős előnyre tett szert (11-7).

A szegedi játékosok dicséretére szóljon ugyanakkor, hogy még a szünet előtt sikerült felzárkózniuk egy 3-0-s sorozattal, így az első félidőt mindössze egygólos hátrányban zárták  (15-14).

A második félidőt – jelentős részben a taktikai okokból csak ebben a játékrészben beszálló Balogh Zsolt játékának köszönhetően –, remekül kezdte az NB I címvédője, és visszavette a vezetést (20-19). Erre azonban a francia együttes rögtön reagált, és szinte azonnal visszavette az irányítást, ami a játék képén és az eredményen is megmutatkozott. A PSG állva hagyta a magyarokat és 29-26-ra ellépett.

Leginkább a német Uwe Gensheimer bizonyult tarthatatlannak, amin a szegedi kapuscsere sem segített, ráadásul a korábbi meccseken kiemelkedően játszó szlovén irányító, Dean Bombac magához képest nem teljesített igazán jól a mérkőzésen, különösen az eladott labdáival rontott sokat az összképen.

A hajrában a szegediek mindent megpróbáltak, de ez csak arra volt elég, hogy egy 4-0-s szériával az utolsó percig szorossá tegyék az állást.

A Szeged jövő szombaton a svéd IFK Kristianstad otthonában folytatja szereplését a BL-ben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, B csoport:

  • Paris Saint-Germain (francia) - MOL-Pick Szeged 33-31 (15-14)

A Szeged gólszerzői: Bodó 7, Sostaric 5, Balogh Zs. 4, Maqueda, Sigurmannsson, Bánhidi 3-3, Källman, Bombac 2-2, Canellas, Zsitnyikov 1-1

Szombaton játszották: A csoport:

  • Telekom Veszprém - Rhein-Neckar Löwen (német) 28-29 (12-15)

(via MTI)

(Borítókép:  Stanislav Kasparek a MOL-Pick Szeged játékosa (j) kapura dob a Paris Saint-Germain ellen játszott mérkőzésen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a B csoport hatodik fordulójában Párizsban 2018. november 4-én. - fotó:  Christophe Petit Tesson /  EPA / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?