Kovacsics Anikó parádés játékával otthon is nyert a Fradi a BL-ben

D  AS20181104047
2018.11.04. 16:43

A Ferencváros 33-30-ra legyőzte a német Bietigheim csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, vasárnap Érden. A két csapat két héttel ezelőtt Németországban találkozott egymással, az FTC akkor is 3 góllal nyert (28-25).

A csoport másik, vasárnap később rendezett mérkőzésén a CSM Bucuresti nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki 31-26-ra Vipers Kristiansandtól, ami első pillantásra talán nem jött igazán jól a Fradinak, mert így a magyarok még nem számítanak matematikailag is biztos továbbjutónak. Ugyanakkor a románok veresége tágra nyitotta a kaput a csoportelsőség felé, a további eredmények kedvező alakulásával pedig még többet nyerhetne az FTC. A Bucuresti esetleges kiesésével ugyanis a Fradi nem vinné tovább a bukaresti vereségét a középdöntőbe – azaz ideális esetben vesztett pont nélkül jutna tovább –, egyben a CSM személyében a sorozat egyik nagy esélyese távozna a BL-ből.

A Ferencvárosból toronymagasan kiemelkedett Kovacsics Anikó, aki közel a felét szerezte csapata góljainak, összesen 15-ször találta a kapuba a mérkőzésen. A Fradi sikeréhez Háfra 7, Klivinyi 4, Pena 3, Schatzl 2, Márton, Faluvégi 1-1 góllal járult hozzá.

A találkozót a németek kezdtek jobban, ám idővel stabilizálta védekezését a Ferencváros, ugyanakkor támadásban továbbra is számos hibát követett el a magyar együttes, így a hazaiak csak a 21. percben tudták először átvenni a vezetést (11-10).

Aztán a félidő utolsó hét percben Kovacsics Anikó vezérletével 5-1-es sorozatot produkált az FTC, és a szünetben már négy góllal elhúzott (17-13).

A második félidő elején egy 4-1-es szériával felzárkózott a Bietigheim (22-20), kihasználva, hogy a Fradi mindkét kapu előtt sokat hibázott. Emellett a kapusok közti különbség sem az FTC-t segítette, amelyben a mérkőzésnek ebben a szakaszában senki nem tudott felnőni a parádézó csapatkapitány, Kovacsics Anikó teljesítményéhez.

Tíz és fél perccel a vége előtt a Bietigheim ismét átvette a vezetést vezetett (26-27), ám ekkor a Fradi példásan összekapta magát, és többek között Bíró Blanka második védett hetesével egy 4-0-s sorozatot produkálva ismét előnybe került (30-27), majd az izgalmas – esetenként drámai jeleneteket hozó – végjátékban meg tudta őrizni a különbséget. A németek két sérülés is sújtotta az utolsó percekben, különösen a rosszul lépő, és így a kapufának eső Szalamaha kapus esete tűnt súlyosnak, szerencsére a játékos a jelek szerint végül megúszta súlyosabb következmények nélkül az esetet.

Kovacsics vezetésével tehát az FTC megnyerte ezt a fontos mérkőzést, és jövő vasárnap a román CSM Bucuresti együttesét fogadja Érden. A vendégek legeredményesebb játékosa a holland Antje Malestein volt hat találattal. 

Eredmény, női Bajnokok Ligája, 4. forduló, D csoport:

  • FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim (német) 33-30 (17-13)

Hétfőn játsszák:

  • C csoport: Győri Audi ETO KC-Thüringer HC (német) 19.00

(MTI)

(Borítókép:  Kovacsics Anikó az FTC (k) játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim mérkőzésen Érden 2018. november 4-én. - fotó:  Kovács Tamás / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?