Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A Fradi-kézisről hétfőn derült ki, terhes, nem megy az Eb-re

2018.11.13. 13:31

A júliusban junior világbajnok magyar csapatból Háfra Noémi és Tóvizi Petra került be a magyar női kézilabda-válogatott szűkített, 18 fős keretébe, amely hétfőn kezdi a felkészülést a decemberi, franciaországi Európa-bajnokságra.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kedden jelölte ki azokat, akikkel nekivág a november végi norvégiai Möbelringen Kupának, majd az Eb-nek.

A válogatott keretből az utolsó szűkítésnél a Bajnokok Ligája-győztes Győrben szereplő Puhalák Szidónia és klubtársa, a sérülése után lábadozó Tomori Zsuzsanna  is kikerült, így a világ legjobb klubcsapatát csak a kapus Kiss Éva képviseli.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria jobbátlövőjéről, Hornyák Dóráról hétfőn derült ki, hogy gyereket vár, így ő sem szerepel az Eb-n, míg az Érd beállója, Kisfaludy Anett térdsérüléssel bajlódik.

Néhány tapasztalt játékosunk mellett, akikkel már egy-két éve együtt dolgozunk, számos fiatal kap majd szerepet, és a Möbelringen Kupa remek alkalom lesz számukra, hogy megérezzék, milyen a világ legjobbjai ellen játszani

- idézte a szövetség közleménye Rasmussent, aki a kupa tanulságait figyelembe véve véglegesíti majd keretét.

"Ami az Európa-bajnokságot illeti, az első célunk lesz, hogy továbbjussunk a csoportból, ez ugyanis már a vb-selejtezőkre is kedvezőbb kiemelést jelent" - jegyezte meg Rasmussen.

Az Európa-bajnokság rajtjára 16 játékos nevezhető, a csoportkör során két, a középdöntő alatt újabb kettő, majd a döntő hétvégjén ismét két játékos cseréjére van lehetőség a 28 fős bő kereten belül.

A franciaországi Eb-n december 1-én Hollandia, 3-án Horvátország, 5-én Spanyolország lesz a magyarok ellenfele Montbéliard-ban. A csoport első három helyezettje jut a Nancyban sorra kerülő középdöntőbe. (MTI/Index)

A magyar válogatott Eb-kerete:


   
    kapusok:
Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr)
    jobbszélsők:
Lukács Viktória (Ferencváros), Orbán Adrienn (Kisvárda)
    jobbátlövők:
Kiss Nikolett (Érd), Kovács Anna (Debrecen), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine, francia)
    irányítók:
Kovacsics Anikó (Ferencváros), Pálos-Bognár Barbara (Budaörs), Tóth Gabriella (Érd)
    beállók:
Mészáros Rea (Ferencváros), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (Debrecen)
    balátlövők:
Háfra Noémi (Ferencváros), Klivinyi Kinga (Ferencváros)
    balszélsők:
Kazai Anita (Dunaújváros), Schatzl Nadine (Ferencváros)

Lorem ipsum convallis nibh venenatis.