A legjobb beálló már nem a pályán keresi a boldogságot

2018.11.14. 18:22

A mostani szezonban biztosan nem lép pályára Yvette Broch, a Győri Audi ETO KC holland kézilabdázója, tudatta közleményében a klub. A beálló augusztusban jelentette be, hogy felfüggeszti a pályafutását, mivel az extrém terhelés miatt fizikailag és mentálisan is kimerült. 

A legjobb szerettem volna lenni. Az álmom valóra vált, 2017-ben és 2018-ban megnyertük a BL-t, és engem megválasztottak a legjobb beállónak. Nagy sikereket éltünk meg, amelyek sokat adtak nekem, de eközben mentálisan és fizikálisan rengeteget kivettek belőlem. A Győrhöz hasonló klubokban mindig nagy a nyomás. Ha ez még nem lenne elég, magamnak is elég magasra helyeztem a lécet. 

– idéz Yvette Broch "Szabadnak érzem magam" című nyílt leveléből a nemzetisport.hu

A kézilabda abbahagyását ahhoz az érzéshez tudnám hasonlítani, amikor búcsút veszünk egy szeretett személytől, akit ugyan még mindig imádunk, ám tudjuk, mindkettőnknek jobb lesz, ha a magunk útját járjuk.

Ezek alapján már nem nagyon látjuk a pályán a klasszis beállót, bár nem ez az első szünete: 2008-ban egyszer már felfüggesztette a sportkarrierjét, miután megnyerte a Holland Next Top Model nevű tehetségkutatót. Akkor egy év múlva tért vissza és erreelvileg még most is van lehetősége: a jelenleg is érvényben lévő szerződése alapján 2019 nyarán dönthet kontraktusa egy évvel történő meghosszabbításáról.

A 27 éves Broch 2015 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO-hoz. A zöld-fehér klubbal két alkalommal győzött a Bajnokok Ligájában, egyszer ezüstérmes lett, háromszor nyert magyar bajnokságot, a Magyar Kupában pedig két arany- és egy ezüstérem jött össze neki.