Két vereség után győzött a Veszprém a BL-ben

2018.11.17. 21:09

A Telekom Veszprém házigazdaként kilenc góllal legyőzte a svéd IFK Kristianstad csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, szombaton.

A komoly válságot átélő veszprémiek egy héttel ezelőtt nagy meglepetésre három góllal kikaptak a svéd bajnok otthonában, ezzel időtlen idők óta először vesztett zsinórban két BL-meccset a klub (az előző fordulóban a Löwen Veszprémben verte egy góllal a magyar bajnokság ezüstérmesét). Még ennél is fájóbb volt a csapat szurkolóinak, hogy a Löwen elleni vereség előtt nemcsak a Szeged verte el a Veszprémet a bajnokságban, de a Tatabánya is.

A legfanatikusabb veszprémi szurkolók a szombati BL-meccs elején tiltakozó akcióval fejezték ki elégedetlenségüket a gyenge eredmények miatt. A szurkolók csak pár perces késéssel foglalták el megszokott helyüket a lelátón, ami így üresen állva fogadta a csapatokat.

A Veszprém már a meccs legelején magához ragadta az irányítást, a jó lövéseknek és Sterbik Árpád bravúrjainak köszönhetően hamarosan már 5-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Később kiegyenlítettebbé vált a találkozó, de a Veszprém jó játéka egészen a félidő végéig kitartott, a 20. perc után sem jött a mostanában többször is bekövetkező visszaesés. Így a szünetre 6 gólos előnnyel vonulhatott a hazai csapat (20-14).

A második félidőben is tökéletesen elkapták a rajtot a veszprémiek, akik Kent Robin Tönnesen góljaival tovább növelték (25-16). A folytatásban felváltva születtek a találatok, a magyar csapat játékosai pedig a második félidőt, egyben az egész meccset végig bírták, mind fizikálisan, mind pedig fejben, és ennek köszönhetően ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek.

Az A csoportban sereghajtó Kristianstad legeredményesebb játékosa Valter Chrintz volt nyolc góllal. A hat győzelemmel és egy vereséggel rendelkező magyar bajnok MOL-Pick Szeged vasárnap a dán Skjern HB együttesét fogadja, a négy sikerrel és négy vereséggel álló Veszprém pedig szerdán a német Rhein-Neckar Löwen otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló,

  • A csoport: Telekom Veszprém-IFK Kristianstad (svéd) 36-27 (20-14)

A Veszprém gólszerzői: Tönnesen 8, Nenadic 5, Nilsson, Mahé 4-4, Manaszkov, Strlek, Mackovsek 3-3, Gajic 2, Nagy L., Balgotinsek, Jamali, Lékai 1-1

vasárnap játsszák:

  • B csoport: MOL-Pick Szeged - Skjern HB (dán) 17.00