Az Eb-győztes után a világbajnoktól is kikaptak a női kézisek

2018.11.24. 19:04

A csütörtöki, Európa-bajnok Norvégia elleni 25-19-es vereség után szombaton a világbajnoki címvédő franciák elleni 19-18-ra elveszített mérkőzéssel folytatta a Möbelringen-kupát a női kézilabda válogatott.

A jövő héten kezdődő franciaországi Eb-re felkészítő torna második meccse nem indult jól a magyar csapat számára, hiszen a csapatkapitány Kovacsics Anikó csuklója már a hatodik percben megsérült, míg Klivinyi Kingát vállfájdalmak miatt kellett lecserélni. Mindkét fél gyengén használta ki a helyzeteit, így a félidő felénél még úgy is a magyar csapat vezetett 6-4-re, volt egy kilencperces időszak, amikor Kim Rasmussen csapata nem dobott akciógólt.

Innen viszont összekapták magukat a világbajnok franciák, akik három perc alatt fordítottak, ám Kovacsics visszatérésével új erőre kapott a magyar csapat, ami 11-9-re jött fel a szünetre.

A második félidőben csak a hajrában sikerült közelebb kerülni a franciákhoz, egy 4-0-s sorozattal az 57. percben 18-18-ra kiegyenlített a válogatott, ám végül a vb-címvédők nyerték a meccset. A hajrában egyébként Tóth Gabriella bokája is megsérült.

A franciaországi Európa-bajnokság jövő csütörtökön kezdődik, a magyar csapat a C csoportban, Montbéliard-ban sorrendben Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

Franciaország-Magyarország 19-18 (11-9)

magyar gólszerzők: Planéta 6, Tóth G. 4, Kovacsics, Háfra 2-2, Kiss N., Lukács, Schatzl, Szabó L. 1-1

(Index/MTI)