Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Alilović csibészesen súgott valamit, majd megfogta a hetest

K EPA20181111108
2018.11.25. 10:38

33-32-re nyerte a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati rangadóját a Mol-Pick Szeged a francia PSG ellen, a meccs embere a horvát kapus, Mirko Alilović lett.

17 védése mellett olyan tartást adott a hazai csapatnak, ami irigylésre méltó volt. Ráadásul eddig a másik kapus, Sego volt többnyire a nyerő ember, Alilović először állt hatvan percig a kapuban, és nem látszott rajta, hogy elfáradna.

A tavaly még a Veszprémet erősítő horvát egy igazán pimasz labdatörléssel emlékezeteset alkotott Kielcében – akkor is hárított –, most pedig az első hetes előtt mondott valamit a német szélső, Uwe Gensheimernek.

Aki rögtön az első hetesénél el is bizonytalanodott, mert Alilović kitalálta a gondolatát, és ott hagyta a bal bokáját, ahonnan oldalra pattant a labda. A német nem nagyon szokott hetest hibázni. Az nem derült ki egyelőre, mit súghatott a fülébe – mindketten elmosolyodtak rajta –, a közvetítésben arról beszélnek, mit mondhatott neki.

Ahogy a jogtulajdonos Sport Tv-től kapott videón is látszik, Mikkel Hansen a második ítéletvégrehajtó, de ő sem jár sikerrel, nem tudta eltenni a labdát a Szeged kapusa mellett. A dán sem szokott gyakran hetest hibázni. Összesen ötből kettőt lőttek be, míg a magyar oldalon nyolcból mindet.

Aztán volt egy olyan ziccer, amikor Abalo vitte a kapura a labdát, Alilović lényegében elfeküdt a kapuban, úgy hárított egy labdát.

Az EHF egy másik védését ragadta ki, amikor Hansen betör, és akkor is egészen különleges pozícióban várja a labdát, ami el is akad benne.

A norvég Sagosen is tartott tőle, bár a legjobb hatékonysággal ő vette be a kapuját.

Ebben a fordulóban a válogatott kapusa, Mikler Roland is extrát mutatott, a Harmadik félidő című magazinban (18.00, Sport1) róla is biztosan szó lesz.

A Szeged a második a csoportjában, és nagyon jó eséllyel meg is őrzi ezt a pozíciót.

(Borítókép: Mirko Alilović a Mol-Pick Szeged kapusa a Skjern HB ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a B csoport hetedik fordulójában játszott mérkőzésen a dániai Skjernben 2018. november 11-én. Fotó: MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/John Randeris)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?