Örülünk a győzelmeknek, de ősszel nem lehet semmit nyerni

2018.11.28. 08:11

A bajnoki címvédő szegedi kézisek 33-32-re verték a francia PSG-t a Bajnokok Ligája legutóbbi fordulójában, de szerdán már újra pályára lépnek, a német bajnok Flensburggal találkoznak idegenben. A mieink második helyét nem fenyegeti veszély, de a hazai győzelem (30-28) után nyilván fontos és önbizalomnövelő lenne egy újabb siker.

A csapat átlövője, Bodó Richárd a molcsapat.hu-nak arról beszélt, voltak oylan meccseik, amikor nem játszottak jól, mégis nyertek, szerinte ebben fejlődtek a legtöbbet. 

Ettől a legmagasabb polcra természetesen a BL-favorit PSG szombati legyőzését helyezi.

"A nyáron igazolt játékosokban az is közös, hogy elképesztő rutinnal rendelkeznek, számtalan éles meccset játszottak már le pályafutásukban. Ha ilyen játékostársaid vannak, sokkal könnyebb átvészelni egy-egy nehezebb periódust, ráadásul a padunk is sokkal hosszabb lett, így Pastor is jobban tudja variálni a csapatát" - magyarázta Bodó.

Felelevenítette, hogy tavaly ilyenkor nehéz helyzetben voltak, de a téli edzőtábor után emelkedő pályára álltak, és megnyerték a magyar bajnokságot. Azt az aranyat szeretnék megtartani, de a kupát is elvinnék, és hát ott a kölni négyes döntő június elején.

"Ősszel nem lehet nyerni semmit, maximum meg lehet ágyazni a tavaszi sikereknek. Ezért megpróbáljuk átmenteni a formánkat" - mondta a földtől nem elrugaszkodott jobb kezes átlövő, aki a januári világbajnokságon a magyar csapat egyik legfontosabb embere lehet.