Kim Rasmussen: Meglepett vagyok, támadásban egyre jobbak vagyunk

2018.12.06. 08:32

Még Kim Rasmussen szövetségi kapitányt is meglepte, hogy a magyar női kézilabda-válogatott remek játékkal magabiztosan, hat góllal legyőzte Spanyolországot a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában szerda este, írja az MTI.

„Minden elismerésem a spanyoloknak, nagyon gyors, erős, fiatal csapatuk van, edzőkollégám remek munkát végez. Nagyon boldog és meglepett vagyok. A védekezésünk ezúttal is jól működött, támadásban pedig egyre jobbak vagyunk. Némi szerencsénk is volt, de megdolgoztunk érte" – nyilatkozta a dán edző a 32-26-os siker után.

A válogatott a középdöntő második csoportjával folytatja, ahová két pontot visz. A címvédő norvégokkal, a románokkal és a németekkel fog ott játszani a magyar csapat.

Rasmussen még nem sokat gondolkozott a középdöntőn, mert mérkőzésről mérkőzésre tervez. Hozzátette, az újabb három mérkőzés nagyszerű lehetőség a fiatal játékosok és az új kerettagok számára.

Carlos Viver spanyol szövetségi kapitány elismerte, nem játszottak jól, védekezésben és támadásban sem tudták megoldani a feladatukat.

„Jól működött a védekezésünk és a támadásunk is, nagyon örülök, hogy két pontot viszünk a középdöntőbe" - nyilatkozta a mezőny legjobbjának választott Kiss Éva kapus, aki 29 lövésből kilencet védett.

Neki kicsit nehezen indult a meccs, de aztán jókor jöttek a védések. Mivel már kedden megtudta, hogy ezúttal ő lesz a kezdő, volt ideje alaposan felkészülni a mérkőzésre.

A magyar csapatnak ezúttal nem voltak hosszabb hullámvölgyei, akkor is gyorsan új lendületet vett, amikor sorozatban két-három gólt szerzett az ellenfél. A Győri Audi ETO KC kapusa szerint nagyszerűen segítették egymást a játékosok, egységes csapatot alkottak, így örömjátékot hozott számukra a meccs.

A Ferencváros beállója, Mészáros Rea azt mondta, a teljesítményükön látszott, hogy a játékosok egyre jobban ismerik egymást, egyre jobban összeszoknak.

„Azt beszéltük meg, hogy mindent kiadunk magunkból, amit tudunk, mert szükségünk van a két pontra. Az eredményen is látszik, hogy jól küzdöttünk, a megbeszélt taktikát végre tudtuk hajtani, ez is pozitívum, amiből építkezni tudunk."

A Debrecen jobbátlövője, Kovács Anna kilenc kísérletből háromszor volt eredményes. Meglátása szerint rendkívül összeszedett és fegyelmezett volt a válogatott, így megakadályozta, hogy a spanyolok fordítani tudjanak. A magyarok a szünetben öt, a 46. percben pedig már 11 góllal vezettek, és 6-7 után egyszer sem voltak hátrányban.

A magyarok már a csoportból való továbbjutással elérték, hogy az első kalapba kerüljenek a jövő decemberi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének sorsolásakor.