11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 2
Mexikó 0

A kézilabda-Eb-t is megzavarta a francia tüntetéshullám

2018.12.07. 15:41

A francia városokban bejelentett tüntetések miatt szombatról vasárnapra halasztották a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének két nantes-i mérkőzését.

Az idén Franciaországban rendezett torna szervezőinek pénteki közleménye szerint a tervezett tüntetések miatt nem lesz megközelíthető a nantes-i sportcsarnok, ezért az európai szövetség (EHF) és a szervezőbizottság – a helyi és a nemzeti hatóságokkal történt egyeztetések után – kénytelen volt két szombatra tervezett mérkőzés halasztása mellett dönteni.

A módosítás értelmében a hazai pályán játszó világbajnok francia válogatott vasárnap 15 órától játszik Svédországgal, az olimpiai címvédő oroszok pedig 18 órától Szerbiával. A kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének magyar érdekeltségű csoportját Nancyban egyelőre nem érintik a tüntetések. 

Franciaországban az üzemanyagra kivetett adó megemelése robbantott ki óriásdemonstrációt, az ezt követő tüntetéshullám pedig a labdarúgás életébe is beleszólt, méghozzá alaposan. A bajnokság hétvégi fordulójában hat mérkőzés is elmarad

(via MTI)