Majdnem eldőlt a női kéziválogatott sorsa

2018.12.12. 17:33

Kisebb csoda kellett volna amúgy is ahhoz, hogy a női magyar kézilabda-válogatott a csoportja legjobb három helyének egyikére kerüljön. Így aztán az 5. helyért, vagy valami tényleg nagy csodával az elődöntőbe jusson az Európa-bajnokságon. A norvégok nem tették meg nekünk a szívességet, 33-26-ra győzték le Spanyolországot.

Ez azt is jelenti, hogy minimálisra csökkentek a magyar esélyek a továbbjutásra. Ha meg is verjük a románokat, minimum három 6 pontos csapat lesz, amelyek között a gólkülönbség dönt. Elődöntősök akkor lehetünk, ha 11 góllal nyerünk Románia ellen miközben a németek megverik a hollandokat, de maximum egy góllal.

Ha 11 góllal nyerünk és Hollandia is veri a németeket, akkor még a csoport harmadik helye meg lehet, minden más eredmény azt jelenti, hogy a 4., vagy az 5. helyen fejezzük be a középdöntőt.

A spanyolok amúgy nagyon sokáig jól tartották a norvégokat, aztán a második félidőben elhúztak Heidi Lökéék. A norvégok közül Stine Oftedal 8 gólt dobott, Malin Aune és Camilla Herrem 4-4 gólig jutott. A spanyoloknál Soledad López 5 gólig jutott, a ferencvárosi Nerea Pena két góllal fejezte be az Európa-bajnokságot.

Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 3. forduló

Norvégia-Spanyolország 33-26 (18-17)