Nagy László idén visszavonul

2019.01.03. 14:07

2019 nyarán visszavonulhat Nagy László – a Veszprém csapatkapitánya erről elég egyértelműen beszélt az I/I Azurák Csabával című műsor felvételén. A világklasszis kézilabdázó, profi pályafutásával kapcsolatban úgy fogalmazott:

„2019 nyarán lejár a szerződésem, és azzal szerintem be is fejezem az aktív kézilabdát.”

Nagy László szakmai igazgatóként maradna Veszprémben, a kézilabda szövetség elnökségébe is beválasztott klasszis a jövőben az utánpótlással is szívesen foglalkozna.

Nagy László 2017 októberében vonult vissza a válogatottságtól, azonban a szövetség kérésére a szlovénok elleni vb-selejtezőn, 2018 júniusában ismét pályára lépett. A sikeres vb-selejtező után biztos volt benne, hogy a világbajnokságon is számítanak majd rá. Erről úgy fogalmazott az interjúban: „az én szerepem kettős lesz, a pályán kívül is akad majd dolgom”.

Jelenleg egyéni felkészülést végez, és csak a csoportmeccsek előtt csatlakozik majd a csapathoz. Szerinte csak papíron tűnik könnyűnek a csoport, mert bár az ellenfelek nem tartoznak az elithez, azonban kellemetlen kézilabdát játszanak. Az elsődleges cél, hogy a magyar válogatott kijusson az olimpiai kvalifikációs tornára.

Nagy László a Pick Szegedben kezdte a pályafutását, majd 2000 és 2012 között a Barcelona játékosa volt. Hét éve szerződött Veszprémbe. Kétszer nyert BL-t, háromszor spanyol, ötször magyar bajnokságot. A válogatottban 109 meccsen 728 gólt dobott.