Virág
0 °C
2 °C

A győri kézisnek túl sok a hajtás, lemond a válogatottságról

2019.01.10. 18:54

Cornelia Nycke Groot, a Győri Audi ETO KC irányítója bejelentette, hogy nem szerepel többé a holland női kézilabda-válogatottban, írja az MTI.

A 30 éves játékos csütörtökön a holland szövetség honlapján elmondta, szeretné minél jobban meghosszabbítani a pályafutását, de a teste már nem bírja a legmagasabb szintű terhelést, ezért kényszerült lemondani a válogatottságot.

„A Bajnokok Ligája, a magyar bajnokság és a holland csapat túl sok. Szeretnék mindenhol száz százalékot nyújtani, de nincs rá energiám." 

A Bajnokok Ligája-címvédő Győr légiósa 2004 decemberében játszott először a holland válogatottban, összesen 141 mérkőzésen lépett pályára és 439 gólt dobott. Utoljára a decemberi, franciaországi Európa-bajnokság bronzmérkőzésén - amelyen 24-20-ra legyőzték Romániát - szerepelt a csapatban. A 2015-ös világbajnokságon és a 2016-os Európa-bajnokságon ezüst-, a 2017-es vb-n pedig szintén bronzérmet nyert.

A holland válogatott fél éven belül a második kulcsemberét veszítette el Groot kiválásával, hiszen győri csapattársa, Yvette Broch augusztus elején bejelentette, hogy kimerültség miatt bizonytalan ideig szünetelteti pályafutását.