Bernát, Felícia
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
8 °C
30 °C

Egy horror és egy meseszép forgatókönyv a kézi-vb-ről

2019.01.17. 08:46

A magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtök este a svédek ellen 20.30-tól befejezi a csoportküzdelmeket. Még nagyon sok bizonytalanság van a világbajnokságon, ezért összeszedtük azt, ami biztos.

  • A harmadik helyre már nem csúszhatunk vissza.
  • Az első helyet úgy érhetjük el, ha legyőzzük a svédeket.
  • Úgy vihetünk két pontot a középdöntőbe, ha Egyiptom nem nyer Angola ellen, illetve Katar legyőzi Argentínát. A két feltételnek egyszerre kell teljesülnie, különben Egyiptom a csoport harmadikja, és egy ponttal kezdjük a legfontosabb szakaszt, a középdöntőt.
  • A másik ágról a dán és a norvég csapat is már továbbjutott, és majd az egymás elleni meccsük dönti el, melyikük lesz a csoportelső.

Estére már tiszta lesz minden, annyi azonban már most látható, ha a társrendező Dánia megnyeri a csoportját, a mieink pedig a második helyen maradnak, akkor a számunkra a lehető legrosszabb forgatókönyv lép életbe.

Pénteken utazni - Herningben jön a folytatás -, szombaton és vasárnap is játszani kell, előbb épp a dánok, utóbb a másik csoport harmadikjával.

Csoknyai István már most, a 30-30-ra végződő Egyiptom elleni meccsen a fáradtságra panaszkodott, el lehet képzelni, milyen megterhelés jön most.

A svédek ellen csütörtökön, szombaton a dánokkal szemben, és pihenő nélkül fordulunk rá az újabb ütközetre, számunkra talán legfontosabb meccsre, amikor Ausztria vagy Tunézia ellen a hetedik helyet kellene bebiztosítani.

Utána kapunk ugyan két pihenőnapot, de a mi korosodó játékosainknak ez a sorrend a legrosszabb. Ahogy a 100 kiló feletti játékosok regenerációját sem segíti elő, ha egyik napról a másikra játszani kell.

A legfrissebb elméletek szerint egy ilyen tornán már messze nem a kézilabdatudás a döntő, hanem az, ki, hogyan képes a regenerációra.

Schuch Timuzsin mindenesetre frissen beszáll a védekezésbe, ami fontos lesz.

Különösen, mert Nagy László az egyiptomi meccs után azt fejtegette, ha megbeszélnek valamit, mit kell tenniük, és megtörténik kétszer, majd háromszor, végül négyszer az ellenkezője, és a jobbátlövő kifelé indul, és megveri a magyar védőket, akkor a fegyelmezetlenség uralkodik.

A svédek ellen pedig ez lesz a kulcskérdés, annál is inkább, mert ha elsők lennénk, ki tudnánk szabadulni a szombat-vasárnapi meccs alól.

Igaz akkor is, ha a norvégok mennek tovább első helyen, és legyőzik a dánokat. Nekünk persze a svéd győzelem azonnal két pont többletet jelentene.

Egyiptom ellen a támadásaink még úgyis rendben voltak, hogy sok ziccert hibáztunk, erre valamennyi játékos felhívta a figyelmet. A szélről azonban nem lőttünk gólt, a négy kísérlet ellenére sem.

A 30 kapott gólt azonban teljesen más megvilágításba helyezte Vladan Matics és Nagy. A társkapitány úgy látta, extra kapusteljesítmény volt Elaymaré, Nagy ellenben azt mondta, naggyá tettük.

A svédeknél Palicka és Appelgren lesz a kapuban, akik klubtársak a Löwenben, és talán az egész vb legjobb kapuspárosa. Előbbi hozta a Katar elleni meccset fontos védéseivel. Ellenük kellene megmutatni a magyaroknak, különösen az első sorunkon túli játékosok közül valakinek.

Lékai Máté, Nagy László, Bodó Richárd és Bánhidi Bence abszolút elsőrangú négyes, a most becserélt Máthé Dominikot például valószínűleg nem ismerik, tőle kellene bátorság és pontosság. Lékai pihentetése is fontos, Császár Gábor és Juhász Ádám eddig nem tudta tehermentesíteni a veszprémi irányítót.

Innen indulunk az esti csatába, és összegzésnek vegyük a legrosszabb és a legjobb forgatókönyvet.

  • Legrosszabb: svéd vereség (csütörtök), dán vereség (szombat), Tunézia elleni vereség (vasárnap) és az olimpiai álmok messze kerülnek.
  • legjobb: svédek elleni győzelem (csütörtök), Tunézia elleni győzelem (szombat) kedden Norvégia ellen már az elődöntő a tét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!