Vladan Matics: A szerencse nagyon hiányzik

2019.01.17. 23:51

Vladan Matics szövetségi kapitány szerint a szerencse nagyon hiányzik a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, ezért kapott ki 33-30-ra az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországtól a német-dán közös rendezésű világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

Le a kalappal, fantasztikus csapatunk van, a játékosoknak remek a hozzáállásuk, de a szerencse nagyon hiányzik. Remélem, egyszer megfordul a tendencia, mert ez hihetetlen

– nyilatkozta az MTI-nek a meccs után.

Szerinte a vereség oka az volt, hogy nem tudták megakadályozni a svédek támadásainak első hullámát, a gyors középkezdéseket, a lerohanásokat.

Próbáltuk variálni a védekezést, a visszafutásokat. Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor a győzelemre is lett volna esélyünk. Támadásban folyamatosan keressük a legjobb megoldást, kérdés, Bodó Richárd sérülése mennyire súlyos. Holnap utazunk, aztán nekiugrunk a középdöntőnek, ami nagyon nehéz lesz.

A magyar válogatott múlt pénteken 25-25-ös döntetlent játszott Argentínával, vasárnap Angolát 34-24-re, hétfőn Katart 32-26-ra legyőzte, szerdán 30-30-as döntetlenre végzett Egyiptommal. A svédek elleni vereség után második lett D csoportban és egy pontot visz magával Herningbe.

A középdöntőben az olimpiai bajnok és társházigazda Dániával, az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégiával, valamint az Afrika-bajnok Tunéziával játszik a csapat. A magyar keretből Balogh Zsolt és Bodó Richárd boka-, Jamali Iman pedig térdsérülés miatt esett ki, közülük a két szegedi, Balogh és Bodó játékára még van esély a tornán.

A vb győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.