Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

Vranjes: A kettős poszt volt a gond

2019.01.17. 10:47

Ljubomir Vranjes szerint rossz döntés volt részéről, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként és a Telekom Veszprém vezetőedzőjeként is dolgozott párhuzamosan.

"Veszprémben többször hangsúlyozták, hogy a magyar válogatott is nagyon fontos, összpontosítsak arra is. A válogatottnál ugyancsak elhangzott, hogy a Veszprém is nagyon fontos, arra is koncentráljak, vagyis nem ez volt a probléma. Egyszerűen rossz döntés volt, hogy mindkét csapatot én irányítsam, nem kellett volna dupláznom" - nyilatkozta a svéd edző a német-dán közös rendezésű világbajnokságon a koppenhágai Royal Arenában az M4 Sportnak.

Hangsúlyozta, a válogatott sikeréhez olyan kézilabdázók kellenek, akik sokat játszanak magas szinten, a klubcsapatánál viszont mindig a győzelem volt a célkitűzés, ezért sokszor nem volt lehetősége a magyarokat játszatni. Megpróbált mindkét oldal elvárásának megfelelni, de nagy nyomás volt rajta.

Vranjes 2017 nyarán vette át a válogatott és a Veszprém irányítását, de tavaly október elején mindkét csapat éléről távoznia kellett. A válogatottal nyeretlenül, három vereséggel esett ki az egy évvel ezelőtti, horvátországi Európa-bajnokságon, nyáron viszont Szlovénia bravúros kiverésével kijutott a mostani világbajnokságra.

A Veszprémmel megnyerte a Magyar Kupát, de nem sikerült megvédenie a bajnoki címet, illetve már a rájátszás első fordulójában kiesett a Bajnokok Ligájából.

Vranjes elárulta, veszprémi menesztése után szeretett volna továbbra is a magyar válogatott szövetségi kapitánya maradni, de nem volt rá lehetősége.

"Továbbra is Budapesten élek, és ez még körülbelül egy évig így lesz. Nagyon szeretem a várost, van egy cégem, most azzal foglalkozom. Sok időt töltök a családommal, valamint azzal, hogy mit fogok csinálni a jövőben" - nyilatkozta Vranjes, aki a svéd sportsajtó értesülései szerint hamarosan átveszi hazájában az IFK Kristianstad irányítását.

A teljes interjú csütörtök este, a magyar-svéd világbajnoki csoportmérkőzés előtt lesz látható az M4 Sporton. (MTI/Index)