Ferenc, Olívia
-3 °C
3 °C

Rádőlt az óriási LED-fal a spanyol kéziválogatott két játékosára a vb-n, Sterbiket riadóztatták

2019.01.19. 11:11

Egészen döbbenetes baleset miatt kellett riadóztatni Sterbik Árpádot a kézilabda-világbajnokságon szereplő spanyol válogatottnak. A Telekom Veszprém 39 éves kapusa szombat reggel már el is repült Németországba, hogy csatlakozzon társaihoz, derült ki az SZPress Hírszolgálat szombati közleményéből.

A spanyol válogatott pénteki edzésén eddig ismeretlen okból ledőlt egy óriási LED-fal,és emiatt két spanyol kézilabdázó is sérülést szenvedett. Egyikük a válogatott 27 éves kapusa, Rodrigo Corrales volt, ezért volt szükség Sterbik Árpád beugrására.

Az eset a kölni Lanxess Arénában történt, ez a létesítmény adott helyt a Bajnokok Ligája négyes döntőjének is.  A Marca cikke szerint a két balszerencsés kézis egyike a Barcelona balszélsője, Aitor Arino, aki a kezén szenvedett kisebb sérülést, ugyanakkor a PSG 27 éves kapusa, Rodrigo Corrales rosszabbul járt, neki a térde sérült meg, a jelek szerint olyan súlyosan, hogy végül Sterbik Árpád behívására volt szükség.

Sterbik pár napja egyébként azt nyilatkozta, hogy készen áll a beugrásra, amennyiben valamelyik kapust sérülés miatt helyettesítenie kellene, természetesen akkor még nem sejthette, hogy erre ilyen hamar és ilyen bizarr körülmények között tényleg sor kerül.

Szombaton reggel viszont a veszprémi klub egyik illetékese jelezte a Hírszolgálatnak, hogy Sterbik – nem sokkal a történtek után – telefonhívást kapott, azonnal csomagolnia kellett és egy kora reggeli járattal elindulnia Németország felé.

A pályafutása során immár harmadik beugró szerepléséről Sterbik maga számolt be elsőként, szombat reggel egy repülőtéri fotót osztva meg magáról Facebook-oldalán.

Sterbiket azóta már hivatalosan is becserélték a spanyolok, akiknek a nemzetközi szövetség plusz egy cserelehetőséget biztosított a lehetséges hármon felül, miután kiderült, hogy Corralest a térdfájdalmai miatt pénteken késő estig nem engedték ki a kórházból.

Sterbik rutinos beugrónak számít, tavaly a horvátországi Európa-bajnokságon az elődöntő előtt cserélték be, akkor Gonzalo Pérez de Vargas sérülése miatt volt szüksége rá a spanyoloknak. A vajdasági születésű kapus bravúros teljesítményt nyújtott a világbajnok franciák elleni elődöntőben, majd a svédek elleni győztes döntőben is.

Érdekesség, hogy a spanyolok szombaton éppen a franciák ellen kezdik szereplésüket a világbajnoki középdöntő kölni csoportjában.

Sterbik a jugoszláv válogatottal 1999-ben és 2001-ben is világbajnoki bronzérmes volt, 2008 óta viszont már a spanyol válogatottban szerepel, amellyel 2013-ban világbajnok, 2011-ben ugyancsak bronzérmes, 2016-ban Európa-bajnoki ezüstérmes, tavaly pedig Európa-bajnoki aranyérmes volt.

A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes kapus 2001 és 2004 között már volt a Veszprém játékosa, és tavaly nyáron visszatért a magyar klubhoz.

(via SzPress, MTI)