Legjobbját veszíti el a Győr, Groot más életre vágyik

2019.02.05. 13:20

A holland irányító, Nycke Groot nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését a Győri Audi ETO kézilabdacsapatánál.

A győri klub a honlapján tudatta, hogy a játékos hosszas tárgyalásokat követően döntött a távozás mellett. Bartha Csaba klubelnök elárulta: Groot más profilú életre vágyik, és - az egészségét szem előtt tartva - karrierjét már nem ilyen magas színvonalon képzeli el.

A 30 éves játékos közölte: eljött egy olyan pont az életében, amikor valami újat szeretne kipróbálni.

"Új energiára van szükségem, amit jelen döntésemmel és a holland válogatottság lemondása után remélem, máshol találok majd meg. Nem kérem, hogy bárki is megértse a döntésem, de mindenkit arra kérek, hogy tartsa tiszteletben"

- nyilatkozott.

Groot 2015 nyarán csatlakozott a győri csapathoz, melynek színeiben kétszer nyert Bajnokok Ligáját, háromszor magyar bajnokságot és kétszer Magyar Kupát.

Grootot 2017-ben a négyes döntő legjobbjának választották meg. Groot 2015-ben vb-ezüstérmet szerzett, négy év múlva a harmadik lett. Az idei Európa-bajnokságon bronzérmes volt, két évvel korábban második.

"Régóta dolgozom menedzserként, de egy klubtól sem kaptunk még ilyen ajánlatot és nem láttam még ilyen klubot, aki ennyire szerette volna megtartani játékosát.

Nagyon sok ajánlata volt Nyckének, ami nem csoda, hiszen a világ legjobb játékosa, de a döntés természetesen az övé, én sem tehetek mást, minthogy elfogadom" - mondta Michael Hansen, a játékos menedzsere.

A másik holland klasszis, a beálló poszton szereplő Yvette Broch a nyáron jelentette be, hogy szünetelteti pályafutását.