Csoknyai és Matics maradt a férfi kézilabda-válogatott élén

2019.02.12. 14:22

Csoknyai István és Vladan Matics folytathatja közös munkáját a férfi kézilabda-válogatott élén, döntött keddi rendkívüli ülésén a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége. Az MKSZ tájékoztatása szerint a testület kiértékelte a magyar válogatott szereplését a januári, férfi világbajnokságon, illetve meghallgatta a két szakember beszámolóját. Utóbbit a testület elfogadta, indoklása szerint

az kellően reális volt, nem hallgatta el a hibákat, a válogatott kapcsán felmerült kihívásokat és a pozitívumokat sem.

Az elnökség ezt követően egyhangú döntéssel megbízta Csoknyait és Maticsot a szövetségi kapitányi teendők további ellátásával a június 30-ig tartó időszak végéig. A magyar válogatottra ebben az időszakban négy mérkőzés vára az Európa-bajnokság selejtezőiben. A csapat két fordulót követően két győzelemmel áll – Szlovákiát itthon, Olaszországot idegenben győzte le –, áprilisban a hozzá hasonlóan hibátlan oroszokkal találkozik kétszer, majd június közepén kerül sor a szlovákok és az olaszok elleni újabb mérkőzésekre. Az Eb-re a csoport első és a második helyezettje jut ki.

A magyar válogatott tizedik lett a 24 csapatos, dán, német közös rendezésű vb-n. Ezzel ugyan közvetlenül nem biztosította helyét olimpiai kvalifikációs selejtezőtornán, de még maradt esélye a részvételre.