Kézi-BL: nagy hajrával döntetlent harcolt ki a Fradi a Győr ellen

2019.03.02. 21:07

A Győri Audi ETO KC és a Ferencváros, ahogy egy hónappal ezelőtt, újra 32-32-t játszott a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

A győzelem a Győrnek csak presztízskérdés volt, mert a csoport első helyét már nem vehette el tőle a Fradi sem. A vendégcsapatnak viszont még volt tétje a meccsnek, a negyedik helyről kellett megpróbálnia elmozdulni, hogy a kieséses szakaszban ne a másik csoport első helyezettjét kapta. 

A Fradi a meccs elején vezetett is, de a győriek a tizedik percre már kétgólos előnybe kerültek, a gyors játékuk elég eredményes volt, Mette Hansen lőtte sorra a gólokat. Az FTC Pena követhetetlenül gyors lövéseivel próbált zárkózni. A győriek pörgős, leindításos játéka azonban pontosabb volt, 10-7-nél Elek Gábor időt is kért. 

A különbség nem nőtt, de védekezésben nem nagyon tudott megújulni a Fradi. Bíró Blanka viszont többször jól védett, három győri hetes is kimaradt. 

A félidő utolsó tíz percében a sok eladott labda és Kiss Éva védései miatt elég lüktetővé vált a játék, ami sok hibához is vezetett. A rohanásból az egyre jobban védekező és labdákat szerző Fradi jött ki jobban, Márton Gréta és Klivinyi lövései után egy gólra zárkózott fel, 14-13 volt az állás a 28. percben. A Fradi emberhátrányban az egyenlítésért támadott, de kimaradt a ziccere. Ráadásul a Győr megtörte a nyolcperces gól nélküli időszakát, így Pintea találatával 15-13 lett a félidei állás. 

A második félidő is nagy iramban kezdődött, a pontosabban támadó Fradi a 35. percben emberhátrányból egyenlített ki (17-17), de ezután három percig nem talált be, és megint mínusz kettőn állt úgy, hogy Bíró bravúrosan védett.

A meccs azonban továbbra is nyitott maradt, a Fradi gyorsan vezetett támadásaival eredményes volt, és megtalálta a szélsőit is, a 43. percben megint egyenlő volt (22-22). A csapatok fej-fej mellett haladtak, a győrieknél Groot szórta meg magát, míg a Fradiban Pena volt továbbra is foghatatlan, a 48. percben már tizenegy gólnál járt. Az állás 26-26 volt ekkor, de abban az ötvenedik percig nem volt változás, hogy mindig a Fradi támadott az egyenlítésért. Ekkor azonban Lukács bravúrral el tudta csípni Bíró előrelőtt labdáját, 27-28-ra vezetett a Ferencváros. A kétgólos előny már nem jött össze a vendégcsapatnak, lélektanilag fontos pillanatban Pena a felső lécre bombázott egy hetest, kiegyenlített a Győr, majd 30-30-nál szélről Schatzl is kapufát lőtt. 

Időkérés után a Győr Oftedal góljával visszavette a vezetést, a Fradi pedig két támadást is elrontott, végül Klujber labdalopásával tudott egyenlíteni, de utána Tomori góljával megint győri előny volt. 

Az utolsó perc Bíró nagy védésével indult, ezután a Fradi edző Elek Gábor időt is kért. Hosszú támadásra készültek, amit végre is hajtottak, a balszélső Schatzl góllal fejezte be az akciót, kidolgozott ellentámadásra már nem volt ideje a Győrnek, Tomori lövése már nem volt veszélyes.

A Győr a döntetlennel megőrizte a veretlenségét a BL-ben, a Fradi viszont maradt a negyedik helyen az egy ponttal is.

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 5. forduló, 2. csoport:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-32 (15-13)
gólszerzők: Pintea 6, Groot, Hansen 5-5, Puhalák 4, Knedliková, Oftedal 3-3, Kristiansen, Tomori, Bódi 2-2, illetve Pena 12, Klujber 5, Háfra 3, Schatzl, Klivinyi, Lukács, Kovacsics 2-2, Mészáros, Márton, Faluvégi, Klikovac 1-1

A csoport állása: 1. Győri Audi ETO KC 16 pont/9 mérkőzés, 2. Vipers Kristiansand (norvég) 10/8 (233-211), 3. CSM Bucuresti (román) 10/9 (269-259), 4. Ferencváros 10/9 (267-279), 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 5/9, 6. Thüringer HC (német) 1/8