Izgalmas döntetlennel zárta le a BL-csoportkört a Szeged

2019.03.03. 19:09 Módosítva: 2019.03.03. 21:41

A Szeged 26-26-os döntetlent játszott a PPD Zagreb ellen vasárnap a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, így a PSG mögött a csoport második helyén jutott tovább a rájátszásba, ahol az alsó ágról érkező lengyel Wisla Plock lesz majd az ellenfele.

A meccsnek nem igazán volt már tétje, a hazai pályán játszó Szeged már korábban bebiztosította a második helyét, és a Zagreb is biztos továbbjutó volt – bár győzelem esetén a Vardar Szkopje helyett a Kielcével találkozhattak volna a nyolcaddöntőben, a PSG ugyanis megverte a Zaporozsjét –, de így is rendkívül izgalmas meccset játszottak egymással.

Az első félidő elején sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, és bár negyedóra után Dean Bombac irányításával három góllal is vezetett a Szeged, nem tudták megőrizni az előnyt. Az első félidő második felében a vendégek jobban védekeztek, és jó kapusteljesítményüknek köszönhetően rendre ki tudták használni a magyar csapat hibáit, így a félidőben 14-14-et mutatott az eredményjelző.

A második félidőben aztán a Zagreb kezdett jobban, ami hamar azt eredményezte, hogy bár a Szeged futott az eredmény után, de elszakadni a vendégek sem tudtak. A végjátékban aztán megrázta magát a hazai csapat: előbb fordított, nem sokkal a vége előtt pedig két góllal is vezetett a Szeged, de a zágrábi Mandic előbb értékesített egy büntetőt, aztán Kaspárek kivédett lövése után egyenlíteni is tudott. 

A végén aztán Bombac próbálkozott egy lövéssel, de blokkolták, így maradt a 26-26. A horvát csapat legeredményesebb játékosa David Mandic volt nyolc góllal, míg a hazaiaknál Bombac termelt a legjobban a maga hét góljával.

A két együttes 15. alkalommal találkozott a BL-ben, a mérleg a szegediek szempontjából öt győzelem, három döntetlen és hét vereség. A Veszprém szombaton a Kielce vendégeként tudott győzni, így ők is a csoportjuk második helyén jutottak tovább a csoportjukból.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, B csoport

  • MOL-Pick Szeged–PPD Zagreb (horvát) 26-26 (14-14)

A csoport végeredménye:

  1. Paris Saint-Germain (francia) 26 pont,
  2. Szeged 20,
  3. Flensburg-Handewitt (német),
  4. HBC Nantes (francia) 14,
  5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 11,
  6. PPD Zagreb 11,
  7. Skjern HB (dán) 8,
  8. RK Celje PL (szlovén) 7