Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Biztonságiak verhették össze a debreceniek szurkolóit Kisvárdán

2019.03.09. 18:26 Módosítva: 2019.03.09. 19:02

A Debrecen női kézilabdacsapatának négy szurkolóját bántalmazták Kisvárdán, a két csapat pénteki bajnokija után, ezért a rendőrség vizsgálatot indított, írja az MTI.

A 23-17-es vendéggyőzelem után a DVSC honlapjának beszámolója szerint „négy debreceni drukker orvosi ellátásra szorult, őket mentő vitte el a csarnokból. Rendőri intézkedés a helyszínen tartózkodó biztosítás vezetője szerint nem történt”.

A klub hangsúlyozta: megteszi a szükséges lépéseket a sportági szövetség (MKSZ) felé.

A Kisvárda a honlapján reagált a történtekre, amely során – mint írta – „vendégszurkolók kerültek összetűzésbe a biztonságiakkal”. Egyben el is határolódott az eseményektől, kiemelve, hogy a biztosítási és rendvédelmi feladatok nem az egyesület alá tartoznak, hanem az általa megbízott, külsős biztonsági szolgálathoz.

Egyúttal azt is cáfoljuk, hogy a hazai szurkolók kerültek volna összetűzésbe a debreceni tábor tagjaival, ilyenről szó sem volt. Úgy értesültünk, hogy a rendőrségi vizsgálat megkezdődött, magunk is kíváncsian várjuk annak eredményét” – áll a Kisvárda közleményében.

A két klub 17 forduló alatt egyaránt 17 pontot gyűjtött, a Kisvárda jobb gólkülönbségének köszönhetően hatodik, míg a Debrecen hetedik az élvonalban