Zelma, Rajmund
-3 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Kézi-BL: a Győr győzelemmel zárta a középdöntőt

2019.03.09. 20:22

A címvédő Győr 33-26-ra nyert a norvég Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének hatodik, utolsó fordulójában, írja az MTI.

A Győr már korábban bebiztosította a csoport első helyét, a norvégok pedig már nem lehettek másodiknál rosszabbak, így nem volt igazi tétje a meccsnek.

Eleinte felváltva estek a gólok, majd hatékonyabb támadójátéka nyomán két gól volt a Győr előnye (6-8). A Vipers gyorsan fordított, és a szünetig ismét szoros lett az állás.

K EPA20190309077

A második félidő elejét hasonlóan nagy küzdelem jellemezte, mint az első félidőt, és amikor a vendégek egy 3-0-s sorozattal elléptek, a hazaiak időt kértek. Linn Jörum Sulland jóvoltából tartották magukat a norvégok, de egy újabb 5-1-es győri széria után ismét időt kellett kérniük. A hajrában igyekeztek csökkenteni a különbséget, de nem jártak sikerrel.

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 6-7-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A Győr ellenfele a dán Odense lesz.

A győriek négy győzelemmel és két döntetlennel csoportelsőként zárták a középdöntőt.

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, 2. csoport:

Vipers Kristiansand (norvég)-Győri Audi ETO KC 26-33 (17-17)

a Győr gólszerzői: Oftedal 8, Groot 6, Tomori, Hansen, Brattset, Amorim 3-3, Görbicz, Pintea 2-2, Knedliková, Kristiansen, Puhalák 1-1