Megunhatatlan Győr-Fradi, most a Magyar Kupában

2019.03.16. 16:47 Módosítva: 2019.03.16. 18:46

A Ferencváros 33-26-ra a Dunaújvárost, a címvédő Győr 39-26-ra az Érdet győzte le a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a debreceni Főnix Csarnokban zajló négyes döntő első játéknapján.

Az első 12 percben a Dunaújváros csupán két gólt szerzett, ezt kihasználva a gyorsabban, pontosabban kézilabdázó FTC 6-2-re elhúzott. A folytatásban egy ideig felváltva estek a gólok, majd a hajrában a fővárosiak egy 3-0-s sorozattal tovább növelte előnyét.

Csapó Kyra védései és Sirián Szederke góljai ellenére a DKKA nem tudott felzárkózni, mert a Ferencváros a második félidőben védekezésben, és Klujber Katrin vezérletével támadásban is jobbnak bizonyult. Amikor a kitartóan küzdő újvárosiak egy 3-0-s szériával mégis közelebb férkőztek ellenfelükhöz, Elek Gábor vezetőedző időt kért.

AZ FTC rendezte sorait, és egy 5-1-es rohanással eldöntötte a meccset. A hajrában Ferenczy Fruzsina és Nick Viktória is piros lapot kapott, így a Dunaújvárosnak már nem volt esélye az újbóli felzárkózásra.

A győriektől Fodor Csenge és a norvég Nora Mörk, az érdiektől pedig Kiss Nikolett hiányzott sérülés miatt. A norvég Kari Aalvik Grimsbö remek teljesítménnyel kezdett az ETO kapujában, ezt és az érdi hibákat kihasználva csapata tíz perc alatt 7-2-re elhúzott. Bő negyedóra elteltével Danyi Gábor vezetőedző minden kezdőjátékosát lecserélte a pihentetés érdekében, de a csapat lendülete eleinte nem tört meg.

Az első félidő folytatásában kisebb hullámvölgybe kerültek a győriek, ekkor egy 4-0-s sorozattal felzárkózott az Érd, ám a hajrában a címvédő egy 4-1-es szériával válaszolt erre, és a szünetre ismét megnyugtató volt az előnye.

A második félidő elején, tíz percig tudták tartani a különbséget az előző idényben kupadöntős érdiek, utána azonban a Győr nyolc perc alatt egy 6-0-s szériával eldöntötte a meccset (30-19). A végjátékban mindkét oldalon lehetőséget kaptak a fiatalok, akik közül a győri Afentáler Sára például három gólt is dobott.

Eredmény, elődöntő:

  • FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi Kohász KA 33-26 (17-11)

A legeredményesebb játékosok: Klujber 7, Pásztor, Háfra 4-4, illetve Sirián 8, Szalai, Szekerczés 4-4

  • Győri Audi ETO KC-Érd HC 39-26 (20-15)

A legeredményesebb játékosok: Hansen, Amorim 5-5, Pintea, Tomori, Brattset, Knedliková 4-4, illetve Jerabková 7, Krpez-Slezak 5, Lassource 4