Dán csapattal játszik az EHF-kupa négyes döntőjéért a Tatabánya

2019.04.02. 11:49

A dán TTH Holstebro ellen játszhat az EHF-kupa negyeddöntőjében a Grundfos Tatabánya, derült ki a csonka negyeddöntő keddi, bécsi sorsolásán. A negyeddöntőben ugyanis nyolc helyett csak hat csapat szerepel, miután a négyes döntőt rendező  német THW Kiel automatikusan bejutott a legjobb négybe, míg a legrosszabb csoportmásodik, a dán GOG Håndbold nem került be a mezőnybe.

A Tatabánya négy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a B csoport első helyén végzett, így kedvező helyzetből várhatta kedden a bécsi sorsolást, mert biztos volt, hogy csoportmásodikat kap ellenfélnek, írja az MTI.

A Holstebro 2018-ban megnyerte a dán kupát, a bajnokságban ötödik lett, idén pedig a negyedik helyen állnak a tabellán. Az EHF-kupa C csoportjában a portugál FC Porto mögött, illetve a román Constanta és a spanyol Liberbank Cuenca előtt zártak.

A negyeddöntő első mérkőzését április 20-án, délután 17.45-től, idegenben játssza a Tatabánya, a visszavágón Győrben fogadják a dán csapatot április 27-én 16 órától.

A három negyeddöntő párosítása

  • TTH Holstebro (dán)-Grundfos Tatabánya KC
  • Saint-Raphaël Var HB (francia)-FC Porto Sofarma (portugál)
  • TSV Hannover-Burgdorf (német) - Füchse Berlin (német)