Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Orosz-magyar 19-25, nagy lépés a férfi kézi-Eb felé

2019.04.11. 20:00 Módosítva: 2019.04.11. 22:01

A magyar férfi kézilabda-válogatott 25-19-re legyőzte Oroszországot az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában, csütörtökön Asztrahánban, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás, egyben a csoportelsőség felé.

Mindkét csapatból hiányzott egy-egy szegedi játékos: a hazaiaktól Dmitrij Zsitnyikov, a magyarok közül pedig Bodó Richárd.

Sok hibával kezdte a meccset a vendégcsapat, de Mikler Roland védéseinek köszönhetően ez az eredményen nem látszott meg (3-3), sőt Balogh Zsolt eredményes percei után már a magyar válogatott vezetett. Az első félidő hajrájában 5-0-s sorozatot produkáltak a magyarok a gyengén védekező, illetve lassan, körülményesen támadó oroszokkal szemben, így a szünetben 10-15 volt az állás.

Az orosz csapat 17 percig nem tudott akciógólt dobni,

ezért a második félidő elején már kilenc találat volt a hátrányuk. Ez után két kiállítás nehezítette a magyar válogatott dolgát, amely nyolc percig nem talált be. Viktor Kirejev egyre jobban védett, erre alapozva csapata egy 5-1-es sorozattal némileg felzárkózott, ennek ellenére végül hat góllal kikapott.

A házigazdák legeredményesebb játékosa Timur Gyibirov volt öt találattal. A két csapat 16-odszor találkozott, tíz orosz győzelem és egy döntetlen mellett ez volt az ötödik, egyben a legnagyobb gólkülönbségű magyar siker. A két csapat vasárnap délután Érden ismét egymással játszik.

Óriási gratuláció jár fiatal csapatunknak, amely idegenben nagyon fontos meccset nyert. Egy ilyen mérkőzésen a kiváló kapusteljesítmény elengedhetetlen, amihez nagyon komoly védekezés párosult. Ha egy kicsit koncentráltabbak vagyunk, lehetett volna nagyobb is a különbség, de nagyon elégedettek vagyunk ezzel a győzelemmel

– nyilatkozta Csoknyai István szövetségi kapitány.

Hozzátette, csapatának támadásban is voltak szép megmozdulásai, nagyon sok ziccere viszont kimaradt, de ez benne van a játékban.

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló, 7. csoport:

Oroszország–Magyarország 19-25 (10-15)
a magyar gólszerzők: Bánhidi, Balogh Zs. 5-5, Szita 4, Bóka 3, Ligetvári, Rosta, Hornyák 2-2, Sipos, Máthé 1-1

Szerdán játszották:
Olaszország–Szlovákia 26-23 (12-9)

Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Oroszország 4, 3. Olaszország 2, 4. Szlovákia 0