Mikler brillírozott, a továbbjutás küszöbén a Veszprém a BL-ben

2019.04.24. 21:12 Módosítva: 2019.04.24. 22:09

Nagyon simán, 28-22–re verte idegenben a Veszprém a Flensburgot a férfi kézilabda-BL negyeddöntőjének első meccsén, ezzel pedig nagy előrelépést tett a négyes döntőbe jutás felé.

A két csapat eddig tízszer találkozott egymással, legutóbb tavaly a BL csoportkörében, ahol Veszprémben nagyon szoros meccsen tudtak nyerni, a visszavágón pedig 31-31–es döntetlent játszottak egymással. A Flensburg idén sem lett kevésbé veszélyes, a Bundesligában valószínűleg megvédi a címét, a BL-ben viszont hullámzó volt a teljesítményük, a B csoportban a PSG és a Szeged mögött csak a harmadik helyen végeztek.

A németek remekül kezdték a meccset, öt percig nem kaptak gólt, és 3-0-ra el tudtak húzni. Pár perc múlva aztán a Veszprém is beindult, előbb kiegyenlítettek, aztán a vezetést is megszerezték, de igazán nagy előnyt nem tudtak kiépíteni. Menet közben Mirsad Terzic és Blaz Blagotinsek gyorsan begyűjtött két-két kiállítást, amit a hazaiak ki is használtak, de a félidőben végül így is 15-15 volt az állás.

A második félidő elején aztán Sterbik helyére Mikler Roland érkezett, aki fantasztikusan mutatkozott be a kapuban, sorra mutatta be a védéseket, így a Veszprém tizennégy perc alatt csak egy gólt kapott, miközben Petar Nenadic irányításával hetet lőttek, így már 22-16–ra vezettek.

David Davis vezetőedzőnek aztán hamar időt kellett kérnie, mert a hazaiaknál beálló Torbjörn Bergerud is nagyszerűen védett, és egy újabb fordulatot követően a házigazdák elkezdték a felzárkózást. A Veszprém több mint hét percig nem talált be, de a hajrára megrázta magát, megint elbizonytalanította ellenfelét és végül nagyon simán, hat góllal nyert idegenben.

A Flensburg legeredményesebb játékosa Holger Glandorf és Magnus Jöndal volt egyaránt öt találattal, a Veszprémnél pedig Nilsson volt a legeredményesebb hat góllal.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:

  • Flensburg-Handewitt - Telekom Veszprém 22-28 (15-15)