A Győr volt edzője szerint nem jó, ha a Győr ilyen jó

2019.05.12. 12:30

Érdekes interjút adott Ambros Martin, a Győri Audi ETO korábbi edzője, akinek most az új csapatát, a Rosztov Dont kell felkészítenie a vasárnap esti BL-döntőre, éppen volt csapata ellen.

Már Martin idejében is kimagaslott – nem csak a magyar mezőnyből – a Győri ETO, hiszen öt magyar bajnoki cím mellett négyszer a Bajnokok Ligáját is elhódította. Akkor nem érezte úgy a spanyol szakember, hogy túlzó az a fölény, amellyel a Győr sorra nyeri az aranyakat.

Most a Rosztov-Donnal legyőzték a Metz csapatát, ezzel bejutottak a BL-döntőbe, ahol korábbi csapata lesz az ellenfél. Az esélyekről kérdezve Martin szerint a Győr az abszolút favorit, de ez nem túl egészséges dolog:

„A Győr fantasztikus szezont fut Gáborral, az egyetlen csapat talán egész Európában, amelyik még minden sorozatot figyelembe véve veretlen, és lehet, hogy nem is csak a kézilabdában. Ez persze a rendelkezésére álló kiváló játékosoknak is köszönhető.

Talán a vasárnap jó alkalom lesz arra, hogy megtörjük ezt a sorozatukat. Ez már csak azért is lenne fontos, mert nem tesz jót a kézilabdának, ha egy csapat ennyire kiemelkedik, és vereség nélkül hozza le a teljes idényt.

Megpróbálunk újra egy kis érzelmet csempészni a játékba, és legyőzni Góliátot.” - mondta Martin.

Martin még említette azt is, hogy abban is sokkal szerencsésebb a Győr, hogy egyrészt nem nagyon kellett megerőltetnie magát az elődöntőben a norvég Vipers ellen. Másrészt, mivel a magyar bajnok meccse korábban kezdődött, így lényegesen többet tudott pihenni.

A döntő 18 órakor kezdődik, az Indexen élő, szöveges közvetítésben lehet figyelni az eseményeket.