Külföldi bírók és videóbíró is lesz a Veszprém–Szeged-kézidöntőn

2019.05.15. 19:56

A férfi kézilabda-bajnokság döntőjét, a Veszprém–Szeged párharcot külföldi bírók vezetik majd, és videóbírós segítségük is lesz, közölte a Magyar Kézilabda Szövetség

Az MKSZ főtitkára, Horváth Gabriella szerint a magyar döntő nemzetközi összevetésben is a legmagasabb színvonalú és presztízsű párharc, ezért döntöttek úgy, hogy videóinformációs rendszert (VIR) is használnak majd a két meccsen. Hogy milyen helyzetekben használják, arról majd a meccset vezető bírópáros dönt. Ha úgy ítélik meg, hogy szükség van a VIR-re, akkor megállíthatják a játékot, és visszanézhetik a vitatott jeleneteket. Korábban csak a dán bajnokságban és európai kupák végjátékában használtak VIR-t.

A bajnoki döntőt először külföldi bírók fújják majd. Ezt részben az is indokolja, hogy a Veszprém játékosa, Nagy László már a szövetség alelnöke is. 

Egyelőre még nem tudni, kik vezetik a meccset, de csak olyanok jöhetnek szóba, akik európai kupákban vagy világversenyeken szereztek tapasztalatot. Az MKSZ az európai szövetség javaslata alapján dönt a bírókról. 

A döntő programja:

1. mérkőzés: 2019. május 23., csütörtök, 18:30, Veszprém:
Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged (tv: M4 Sport)

Visszavágó: 2019. május 26., vasárnap, 18:00, Szeged:
Mol-Pick Szeged–Telekom Veszprém (tv: M4 Sport)