Nagy László válla rendben a BL-döntőre, Sterbikről nincs biztos hír

2019.06.01. 23:14

Két fontos játékos is megsérült a Telekom Veszprémből a Kielce ellen megnyert szombati Bajnokok Ligája-elődöntőben, a kapus Sterbik Árpádnak a lábfeje, a vasárnap visszavonuló Nagy Lászlónak pedig a bal válla sérült. Mindketten egyből egy kölni kórházba mentek a lengyel csapat elleni mérkőzés után, Nagy László viszont már szombat este jó hírekkel szolgált, amikor azt írta Instagramon:

A legfontosabb, hogy döntőben vagyunk, a másik, hogy minden rendben a vállammal!

Vagyis ha nem is 100%-os állapotban, de készen lesz a vasárnapi, Vardar Szkopje elleni BL-döntőre a magyar csapat egyik legjobbja.

 17 éves ifi pótolhatja Sterbiket

A Kielce elleni meccset pazar védésekkel kezdő Sterbik Árpádról hivatalos közlés még nem érkezett, a Veol.hu viszont úgy tudja, könnyen lehet, hogy a kapus lábfejében eltört egy lábközépcsont, ami miatt biztosan nem játszhat a vasárnapi döntőben.

Amennyiben valóban súlyos Sterbik sérülése, a Veszprém nehéz helyzetben lesz, hiszen Mikler Roland lép elő első számú kapussá, a cseréje pedig a Veszprém NB I/B-s csapatának kapusa, a 17 éves, még gimnazista Palasics Kristóf lesz. Palasicsot az elődöntő után egyből Kölnbe vezényelte a Veszprém. A kapusról a Veszprém utánpótláscsapatának edzője, Gulyás Péter nyilatkozott az SzPress hírszolgálatnak: 

Kristófról csak jót tudok mondani, óriási tehetség, szorgalmas sportoló, ráadásul még jó tanuló is. Mindkettőnknek leesett az álla, amikor megtudtuk, hogy Kristófnak azonnal csomagolnia kell, és a lehető legkorábban Kölnbe indulnia, de aztán összedugtuk a fejünket, és nekem úgy tűnt, hogy a fiú nem remegő térdekkel fog csatlakozni David Davis csapatához. Aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a nap a Sterbik Árpinál 22 évvel fiatalabb Palasics Kristófnak. Jól ismeri egymást a két kapus, a kapcsolatuk baráti, volt már úgy is, hogy külföldön szobatársak voltak.

A Veszprém vasárnap 18.00-tól játszik a kölni döntőben a Barcelona ellen óriási feltámadást produkáló Vardar Szkopje ellen.