Simán verte az osztrákokat a női kéziválogatott, kijutott a vb-re

2019.06.05. 20:12 Módosítva: 2019.06.05. 21:13

A múlt vasárnapi 18 gólos idegenbeli siker után hazai pályán is simán, 28-19–re nyert az osztrákok elleni vb-selejtezőn a magyar női kézilabda-válogatott, így kijutott a november végén kezdődő világbajnokságra – írja az MTI.

Az idegenbeli győzelem után nagy tétje már nem volt a szerdai meccsnek, az első húsz percben pedig valószínűleg éppen emiatt partiban is voltak az osztrákok. 8-8 után aztán begyújtotta a rakétákat a magyar csapat, a félidő végéig egy 8-2–es rohammal elhúztak, innentől pedig már nem volt kérdéses, hogy ki nyeri meg a meccset.

A második félidő vége felé egyébként kicsit lankadt a válogatott figyelme, de az osztrákok már csak kozmetikázni tudtak az eredményen, és végül így is kilencgólos vereséget szenvedtek. A meccs legeredményesebb játékosa hat góllal Klujber Katrin volt, aki a térdsérülést szenvedett Háfra Noémit váltotta a pályán.

A 24 csapatos vb november 30. és december 15. között lesz Kumamotóban. A világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, ahogy a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé. A magyarok hetedik helye az Eb-n ilyen szempontból is értékes volt.