Szlovákiában nyert a férfi kézilabda-válogatott, csoportelsőként jutott ki az Eb-re

D KOS20190414020
2019.06.12. 20:04

Egy góllal legyőzte idegenben a szlovákokat a magyar kézilabda-válogatott, csoportelsőként jutott ki a 2020-as Európa-bajnokságra.

A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán 21-20-re legyőzte Szlovákia csapatát Vágsellyén (szlovák nevén: Šaľa), ezzel biztosította, hogy csoportelsőként jut ki a jövő januári osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokságra.

Az MTI tudósítása alapján nem kezdtek rosszul a vendégek, de 4-3-as vezetésük után 14 perc alatt csupán egyszer voltak eredményesek, így az alacsony színvonalú első félidőben a házigazdák - jobb kapusteljesítményüknek is köszönhetően - fordítani tudtak. Mivel a szünet előtt a magyarok sorozatban háromszor is betaláltak, az első harminc perc után 9-8-ra vezettek.

A nagy hőség a második félidőre is rányomta bélyegét, ám a tartalékos összeállításban szereplő magyarok pontosabb támadójátékuknak köszönhetően fokozatosan elléptek. A szlovákok egy 4-0-s sorozattal még egyenlíteni tudtak, de a vendégeknek a szoros hajrában sikerült kicsikarniuk a vártnál sokkal kisebb különbségű győzelmet.

A szoros végeredményben nagy szerepet játszottak a szlovák kapusok, akik összesen 19 védéssel segítették csapatukat, a magyaroknál ez a szám mindössze hat volt.

A két csapat 33. alkalommal találkozott egymással, az örökmérleg magyar szempontból négy döntetlen, hat vereség és immár 23 győzelem. Tavaly októberi selejtezőjüket Érden 30-22-re nyerték a magyarok, akik később Olaszországban és Oroszországban is győztek, majd az oroszokkal házigazdaként döntetlent játszottak.

A vendégcsapat legeredményesebb játékosai a 4-4 gólos Ancsin Gábor és Máthé Dominik voltak.

A magyarok továbbra is veretlenek a kvalifikációs sorozatban, a vasárnapi utolsó körben az olaszokat fogadják Kecskeméten, de

az eredménytől függetlenül már biztos, hogy csoportelsőként jutnak ki a kontinenstornára,

mert az oroszokkal szemben kedvezőbbek az egymás elleni eredményeik. Az Európa-bajnokság csoportbeosztását június 28-án sorsolják ki Bécsben.

Borítókép: A magyar játékosok a mérkőzés után a Magyarország - Oroszország férfi kézilabda Eb-selejtező mérkőzésen az Érd Arénában 2019. április 14-én. A magyar válogatott 23-23-as döntetlent játszott Oroszországgal. MTI/Koszticsák Szilárd