Letarolták a fákat egy kézicsarnok miatt, amely aztán meg sem épül

KAPTALAN uj
2019.06.24. 10:45

A tervektől eltérően mégsem épül kézilabdacsarnok Káptalanfüreden, a józsefvárosi önkormányzat tulajdonában lévő gyerektábor területén, írta az 24.hu.

2017-ben a VIII. kerületi önkormányzat azt közölte, hogy 2018-ra a Veszprém kézilabdaklubjának segítségével 2018-ra 3,5 milliárdból megújul a tábor, amelynek a területén egy sportcsarnok is épül. 2019 van, és se sportcsarnok nincs, se táborozó gyerekek.

Rengeteg fát vágtak ki Káptalanfüreden

Kocsis Máté, Józsefváros egykori polgármestere, most parlamenti képviselője, a Fidesz-frakcióvezetője és egyben a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke 2018-ban beszélt arról, hogy önerőből nem tudták volna felújítani a tábort, ezért vonták be a Veszprémet, ami tao-pénzből építkezhetett volna. Sportszakmai szempontok nem nagyon indokolták a belépésüket, hiszen Veszprém 13 kilométerre van a tábortól, így a 24.hu következtetése szerint csak a közpénz becsatornázása miatt lehetett szükség a kéziklubra.

A káptalanfüredi tábor látványterve
A káptalanfüredi tábor látványterve

Miután Józsefváros 2,2 milliárdot kapott az államtól a táborra, már a munkálatok első ütemét finanszírozó Veszprém sem kellett. Az önkormányzat felbontotta a klubbal a szerződést, és a terveket is módosították, elálltak a konferenciaközpont és a sportcsarnok építésétől, csak egy főépületet húztak fel a meglévő bungalók mellé.

Az ügyeskedés legnagyobb vesztese a környezet lett, a 3,2 hektáros terület nagy részén teljesen feleslegesen vágták ki fákat.

(Borítókép: Légifelvétel a letarolt területről - fotó: Index)