Nagyon rossz hír az ellenfelek számára, amit a BL-győztes Győr edzője mondott

2019.06.30. 12:14

Szinte hibátlanul zárta a 2018-19-es szezont a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapata, két döntetlent leszámítva minden meccsüket megnyerték, közben bajnokok (sorban negyedszer), kupagyőztesek (sorban másodszor) és Bajnokok Ligája-győztesek (sorban harmadszor) lettek.

A csapat vezetőedzője, Danyi Gábor mégsem teljesen elégedett az elmúlt idénnyel, mert tudja, hogy még több van csapatában – derül ki a Nemzeti Sportnak adott interjújából.

Kell minimum még fél év közös munka ahhoz, hogy az eddigi teljesítményünk tovább javuljon. Ennek fokmérője persze az eredményesség lesz. Előállhat az a groteszk helyzet az előttünk álló idényben, hogy játékban, teljesítményben előrelépünk és fejlődünk, de mondjuk lesz két vereségünk. Ez egy faramuci helyzet

– mondta Danyi, aki szerint még 50 százalék hiányzik ahhoz, amit tavaly nyári kinevezésekor kitűzött elérendő célként. Ez persze biztató hír, hiszen kvázi félkész állapotban hoztak le egy veretlen, tripla sikert jelentő szezont.

„Tavaly decemberben már látható volt, hogy az új stílusra vevő a csapat. Fontos volt, hogy a megváltozott játékunk újdonságnak számított a hazai és a nemzetközi kézilabdában is” – folytatta Danyi, hozzátéve, hogy pont az újdonság ereje miatt a második évben már nem várható hasonló meglepődöttség az ellenfelektől, de ennek ellenére tartja, hogy van még előrelépési lehetőség a játékukban.

A Danyival készült terjedelmes interjú itt olvasható.