Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Bahrein a 2. félidőben megkínozta a magyar kéziválogatottat a junior vb-n

2019.07.17. 09:02

A magabiztos előnnyel zárt első félidő után a másodikban kis híján rémálomba fordult a titkos éremálmokat dédelgető magyar férfi junior kéziválogatott kedd esti bemutatkozása Bahrein ellen, a Spanyolországban rendezett U21-es világbajnokságon.

Az Utanpotlassport, illetve a GDNonline beszámolója alapján a  mérkőzés sokkal szorosabban alakult, mint ahogyan azt bárki is előzetesen várta volna, a mérkőzés után Gyurka János szövetségi kapitánya kifejezetten elégedetlen volt csapata teljesítményével.

A Sport1 TV-nek nyilatkozó szakember így kezdte a mérkőzés összegzését:

Mélyen tudásunk alatt teljesítettünk. Elsődleges célunk az volt, hogy mindenki kellő játékidőt kapjon, nem volt tervben, hogy a rutinos játékosaink ennyit szerepeljenek.

A 17-11-re nyert első félidő után ember nem gondolta volna, hogy a magyar válogatott még bárminemű gondba keveredhet a C csoport nyitófordulójában rendezett csoportmeccsén. 

Csakhogy a szünet után érthetetlen módon szétesett a csapat játéka, és az ellenfél nagyjából 5 perc alatt egyetlen gólra zárkózott. Szerencsére kiegyenlítenie egyszer sem sikerült a bahreinieknek, ám ettől még nem nézett ki jól, hogy a második félidőben egy húszperces periódus alatt kilencszer is egyetlen gólra tudták faragni a különbséget. 

Négy perccel a vége előtt még Győri Kristóf bravúros védése akadályozta meg, hogy ismét az egyenlítés közelébe kerülhessen az ellenfél. Az utolsó percekben aztán a magyar válogatottat időnként egymaga versenyben tartó Máthé Dominik rátett még egy lapáttal egész estés teljesítményére, így az utolsó perceknek négygólos előnnyel vághatott neki Gyurka János csapata, végül 34-30-ra nyerve a meccset.

Máthé Dominik
Máthé Dominik
Fotó: Cseh Péter / MKSZ

Az edző főként a figyelem csökkenésére, illetve a védekezés lazulására vezette vissza a második félidőben történteket, de a támadójátékkal sem volt kiegyezve.

"A második félidőre megváltozott a védekezésünk és a koncentrációnk. A védekezés feszessége, ami meghatározza a játékunkat nem működött, nagyon siettettük a támadásvezetést, fegyelmezetlenek voltunk, magunkra húztuk az ellenfelet.

Az volt a szerencsénk, hogy voltak olyan játékosaink, akik könnyűvé tették a támadásunkat, de nem ezt szerettük volna" – értékelt Gyurka János a meccset követően. Utóbbi megállapítás vélhetően arra vonatkozott, hogy a folytatásban lényegesen nehezebb dolga lesz a 10 gólig jutó Máthé Dominiknak, mint kedden este.

Amikor – jegyezzük ezt fel – a második félidőt Bahrein 19-17-re megnyerte. 

Férfi Junior Kézilabda-Világbajnokság, Spanyolország, C csoport:

1. forduló:

Magyarország–Bahrein 34–30 (17–11)

Gól: Máthé 9, Rosta 6, Borzas, Csomor 3-3, Gábor, Kerkovits, Schäffer, Ubornyák 2-2, Kecskés, Spekhardt, Szita, Szűcs, Tóth 1-1

A csoport további eredményei:

  • Horvátország–Koszovó 23–17,
  • Brazília–Portugália 35–30

A magyarok legközelebb csütörtök este 8-kor játszanak, az ellenfél Koszovó lesz.

Az U21-es keret:

Kapusok: Nagy Martin (Szeged), Győri Kristóf (FTC)

Jobbszélső: Tóth Péter (NEKA)

Jobbátlövők: Kecskés Dániel (NEKA), Máthé Dominik (Balatonfüred), Schäffer Zsolt (FTC)

Beállósok: Rosta Miklós (Tatabánya), Spekhardt Gergő (Cegléd), Szűcs Bence (Veszprém)

Irányítók: Ubornyák Dávid (Gyöngyös), Kristóf Mátyás (Veszprém KKFT)

Balátlövők: Borzas Uros (Tatabánya), Gábor Marcell (Cegléd), Szita Zoltán (Balatonfüred)

Balszélsők: Csomor Tamás (NEKA), Kerkovits Gyula (Csurgó)

Edző: Gyurka János