Simán lépett át a románokon, elődöntős a női kéziválogatott a junior Eb-n

2019.07.17. 23:19

A magyar válogatott 31-21-re nyert Románia ellen szerdán a Győrben zajló női junior kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, ezzel csoportgyőztesként jutott az elődöntőbe – írja az MTI.

Az első félidőben a románok eléggé megnehezítették a magyarok dolgát: az eddigi meccsekkel ellentétben itt az egész játékrészben ott loholtak a válogatott nyakán, így a szünetben 12-11 volt az állás a magyarok javára. A második félidőben aztán védekezésben eléggé összekapta magát a magyar csapat, a románok hét percig nem tudtak betalálni, ez alatt pedig a magyar csapat kényelmes előnyt épített ki.

A meccs hajrájában aztán megint megszórták a románokat, ezzel pedig végül fölényes győzelmet aratva, csoportgyőztesként jutottak be az elődöntőbe. A mezőny legeredményesebb játékosa Kuczora Csenge volt öt góllal.

Ez egy jó csapat. Nehézkesen indult, idegesek voltunk, sok volt a kapufa, a kihagyott ziccer. Ha elkezdünk azon gondolkozni, hogy mi lesz ha, akkor mindig jönnek a hibák, viszont, amikor mindenki koncentrált, akkor úgy is tudunk játszani, mint a második félidőben.

– mondta az utanpotlassport.hu kérdésére Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, mikor arról kérdezték, hogy miért mindig a magyar csapat kerül ki győztesen a kiélezett szituációkból.

A női junior válogatott a csoportkörben Ausztriát, Montenegrót és Spanyolországot, a középdöntőben pedig a románokon kívül Norvégiát győzte le, a pénteki elődöntőben pedig az oroszokkal találkozik majd.

Eredmény, középdöntő, 2. csoport, 2. forduló:

  • Magyarország-Románia 31-21 (12-11)