A Telekom Veszprém félelmetes hírét igazolva kezdett a kézi-BL-ben

2019.09.15. 20:07 Módosítva: 2019.09.15. 21:20

Az EHF honlapján a férfi kézilabda Bajnok Ligája legnagyobb esélyesének nevezett Telekom Veszprém fölényes sikerrel kezdte a legrangosabb nemzetközi klubtorna idei szezonját.

David Davis csapata 40-28-ra legyőzte vasárnap Veszprémben az ukrán Motor Zaporizzsját a csoportkör első fordulójában.

Az EHF szakírója szerint az erősítésekre idén (is) mindenkinél többet költő, mára egyenesen „félelmetes” keretet építő hazaiak remekül kezdték a mérkőzést, ám a folytatásban öt percig nem dobtak gólt, és ez elég volt az ukránoknak a felzárkózáshoz. A huszadik percben a vendégek jobbátlövőjét, Sztanyiszlav Zsukovot piros lappal kizárták a játékvezetők, mert védekezés közben arcon ütötte Lékai Mátét.

Ezt követően a Veszprém megtalálta a játékát, és Sterbik Árpád védéseire alapozva négygólos előnybe került a szünet előtt, majd a második félidő elején gyorsan megduplázta vezetését egy 4-0-s sorozattal (24-16).

Ekkor lényegében el is dőlt a meccs. A 43. percben már tízgólos volt a különbség, a végén pedig 12 gól volt a két csapat között, a Veszprém tehát a vártnál is sokkal magabiztosabban győzött. A hazai csapatból Dragan Gajic és Kent Robin Tönnesen, a vendégektől pedig Barisz Puhovszkij és Aidenas Malasinskas egyaránt hat gólt lőtt.

A tavalyi kiírásban ezüstérmet szerző Veszprém jövő szombaton a német THW Kiel együttesét fogadja a BL csoportkörében, a MOL-Pick Szeged pedig vasárnap a francia Paris Saint-Germain vendége lesz.

Férfi BL, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

  • Telekom Veszprém–Motor Zaporizzsja (ukrán) 40-28 (17-13)

Szombaton játszották, A csoport:

  • MOL-Pick Szeged–Barcelona (spanyol) 31-28 (18-11)