Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Női kézi: 31-31-es döntetlent játszott a Fradi és a Siófok

2019.09.21. 22:01

A Ferencváros 31-31-es döntetlent játszott a Siófok vendégeként a női kézilabda NB I. szombati rangadóján, írja az MTI.

A hazaiak spanyol irányítója, a nyári szünetben éppen az FTC-től igazolt Nerea Pena sérülés miatt ezúttal sem játszhatott. Az EHF-kupa címvédője ráadásul a hetedik percben elveszítette Tomori Zsuzsannát, akit a játékvezetők súlyos szabálytalanság miatt piros lappal kizártak videóbírózás után.

Mindezek ellenére jól kezdett a Siófok, hatékony védekezésének köszönhetően fokozatosan növelte előnyét, ám egy 4-0-s sorozattal az FTC-nek sikerült felzárkóznia (12-11). A szünet előtt Andrea Kobetic vezérletével ismét ellépett a házigazda, ám Schatzl Nadine eredményes szélsőjátékával egy találatra csökkentette hátrányát a Ferencváros.

Háfra Noémi góljával, a 34. percben vezetett először az FTC, amelynek fiatal kézilabdázói jól bírták a rangadó tempóját, a Siófok tapasztalt játékosai viszont fáradni látszottak. A házigazdák négygólos hátrányba kerültek, ekkor még nem tudtak megújulni, sokat hibáztak. A folytatásban egy újabb 4-0-s szériát produkáltak a vendégek, és az 51. percben már hattal vezettek, ráadásul Katarina Jezic is piros lapot kapott, a Siófok azonban egy 5-0-s sorozattal váratlanul felzárkózott (29-30).

A Ferencváros a végjátékra - harmadik kiállítása miatt - elveszítette Danick Sneldert, és mivel a Siófok egyenlítése után az utolsó két támadásukat is elrontották, végül örülniük kellett, hogy nem veszítették el a rangadót.

A siófokiak közül Andrea Kobetic kilenc, Gnonsiane Niombla hét gólt dobott, a ferencvárosiaknál Háfra Noémi hét, Schatzl Nadine ötször volt eredményes.

Eredmények:

  • MTK Budapest-Dunaújvárosi Kohász KA 27-27 (14-15)
  • Szombathelyi KKA-Alba Fehérvár KC 29-29 (15-14)
  • Kisvárda Master Good SE-Szent István SE 30-27 (18-10)
  • Siófok KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-31 (19-18)