Zsófia
17 °C
21 °C

Újabb veszprémi vereség a kézi-BL-ben

2019.09.29. 21:14 Módosítva: 2019.09.29. 22:25

A Telekom Veszprém 23-18-ra kikapott a francia Montpellier HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.

A vendégek keretéből Sterbik Árpád, Lékai Máté, Rogerio Moraes Ferreira és Pawel Paczkowski hiányzott. Jó védekezéssel kezdett mindkét csapat, majd a hazaiak egy kettős emberelőnynek köszönhetően lendületbe jöttek, a Veszprém pedig hét percen keresztül nem talált be, így 10-6-os hátrányba került. A szünet előtt sikerült felzárkóznia, de Melvyn Richardson vezérletével a második félidőben ismét ellépett a Montpellier.

Hiányzott a kellő hatékonyság a veszprémiek támadójátékából, ráadásul a tavaly tavasszal BL-győztes házigazdák horvát kapusa, a korábban a Szegedet erősítő Marin Sego kiválóan védett. A hajrában nem volt esélyük az egyenlítésre az előző idényben BL-döntős vendégeknek, akiknek – elsősorban támadásban – akadozott a csapatjátékuk, és ezúttal ráadásul a kiemelkedő egyéni teljesítmények is hiányoztak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Melvyn Richardson volt nyolc góllal, a magyaroknál a francia Kentin Mahé és a szerb Petar Nenadic egyaránt négy gólt dobott.

A két csapatnak ez volt a 15. találkozója a BL-ben, a Veszprém tíz győzelem mellett ötödször veszített.

A Veszprém október 13-án a portugál FC Portót fogadja, a Szeged pedig ugyanazon a napon a dán Aalborg HB otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében. (MTI)

Férfi BL, csoportkör, 3. forduló, B csoport:
Montpellier HB (francia)–Telekom Veszprém 23-18 (11-10)

szombaton játszották:
A csoport: MOL-Pick Szeged–SG Flensburg-Handewitt (német) 24-24 (12-12)